A nagyvárosi lakásod kényelméből termesztheted a saját zöldségeidet és gyümölcseidet – ezzel a hihetetlen ötlettel állt elő 2019-ben a MyFarm Harta akkoriban még csupán család, mostanra már viszont közösségivé nőtt vállalkozás. A kezdeményezés igazán különleges innovációja, hogy összeköti az őstermelői tudást a digitalizációval, így közelebb viszi a nagyvárosi fogyasztókhoz a vidéket: az előfizetők évszakonként vagy akár teljes évre is előfizethetnek egy-egy zöldség- és vagy gyümölcs ládára, amelyet a termelők házhoz visznek minden hónapban.

Az alapötlet Kövesdi Gábor tulajdonos-alapítótól származik, aki felismerte a lehetőséget abban, hogy összekösse édesapja szakértelmét a zöldségtermesztésben a fővárosban (is) jelentkező egyre növekvő fogyasztói igénnyel a békebeli hazai ízek iránt. A MyFarmnál nem csak webkamerán figyelhetik az előfizetők az eseményeket, de személyesen is kilátogathatnak a kertbe!

Gábor és a többi gazda számára is már a kezdetektől nagyon fontos volt, hogy minél fenntarthatóbb vállalkozást üzemeltessenek. A zöldségeket műanyagcsomagolástól mentesen, újrahasznosítható faládákban szállítják ki, amiket aztán – például a tojástartókkal, szörpös üvegekkel együtt – visszakérnek, hogy újra tudják őket hasznosítani. Illetve szintén már a kezdetektől lehetőséget biztosítottak az online kártyás fizetésre, hiszen amellett, hogy az ügyfeleik részéről is egyre nagyobb igény mutatkozott rá, a kertgazdák munkáját is nagyban megkönnyíti nap mint nap a szállítások során, hogy nem szükséges a fizetésekkel bíbelődniük.

ZöldZónán, illetve a Készpénzmentes Zóna Facebook oldalán további edukatív és izgalmas, a mikro-, illetve kis- és középvállalkozásoknak szóló fenntarthatósági cikkek közül válogathatsz! Olvass, lájkolj vagy akár oszd meg a ZöldZóna cikkeit! Tarts velünk szeptemberben, légy Te is jövőálló és „zöld” vállalkozó!

Ezek is érdekelhetnek