Az év első hónapja nyugalmasabb időszak minden vállalkozás számára, igaz ez a magánszálláshelyeket kiadók számára is. A január ugyanakkor fontos teendőket és számos olyan lehetőséget is tartogat, amelyekre figyelmet kell fordítanod a hosszútávú sikeres működés és a vendégelégedettség érdekében.

Január a turizmusban általában nyugalmas időszaknak számít. Az ünnepek utáni visszaesés lehetőséget jelent a karbantartásra és a fejlesztésekre. Feladat lehet a hálók, konyha és fürdőszobák felújítása, hogy az év többi részében még vonzóbbá váljon a szálláshely. Arról se feledkezz meg ugyanakkor, hogy sokan ezekben a hetekben csúsztatják le a tavalyról megmaradt szabadságukat, tehát ebben az időszakban is számíthatsz vendégekre.

A január ideális időpont lehet az üzleti terv felállítására is. Gondold át az elmúlt év teljesítményét, és állíts fel célokat az elkövetkező szezonra. Fontos, hogy tisztában legyél a várható kihasználtsággal és az árazási stratégiával. A hónap jó alkalom arra, hogy új marketingkampányokat indíts, és népszerűsítsd a szálláshelyed az év további részében. Fontos a weboldalak frissítése is, az online jelenlét erősítése és az aktuális ajánlatok, kedvezmények kidolgozása. Figyeld a konkurenciát és az árakat. Győződj meg róla, hogy a szálláshelyed versenyképesen kínálja szolgáltatásait.

Ha azt szeretnéd, hogy minden tekintetben pozitív kép alakuljon ki rólad a vendégeid körében, biztosíts számukra digitális fizetési lehetőséget is. Vágj bele, válj bankkártya-elfogadóvá! És hogy miért éri ez meg neked – az elégedett vendégeken kívül? Például azért, mert a kártyaelfogadás – többek közt – csökkenti az adminisztratív terheket. Miközben a készpénzkezeléssel járó feladatok – például a bevétel számlázása, az ügyfelek számláinak kezelése és a bankba történő napi befizetések – plusz terhet jelentenek, a bankkártyás fizetés lehetővé teszi a tranzakciók automatizálását és nyomon követését, ami egyszerűsíti a papírmunkát és csökkenti az emberi hibázás lehetőségét. Ez számodra is időt és energiát takarít meg, amit egyéb fontos feladatokra fordíthatsz.

A bankszámládra érkezett bevételedből akár te is azonnal befizetheted a számláidat és rendezheted egyéb kiadásaidat. Egy hónapban akár több órát is megspórolhatsz azzal, hogy nem állsz sorba készpénzért a bankautomatánál. Ráadásul ahhoz, hogy te is kártyaelfogadóvá válj, nem kell mást tenned, mint letöltened Android típusú telefonodra egy alkalmazást, és Telefonterminállá alakítanod azt. Ezután pedig már csak annyit kell felelned elégedetten, hogy „Persze!”, amikor ügyfeleid arról kérdeznek, lehet-e nálad kártyával fizetni.

Miért különösen fontos, hogy a vendégeid akár kártyával is fizethessenek nálad? Azért, mert:

  • Az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla.
  • Kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb!
  • A kártyaelfogadás ma már alap!
  • Kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál.
  • Ráadásul a terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Freepik

Ezek is érdekelhetnek