Többségünknek az évek alatt már biztosan kialakultak a jól megszokott, egyéni arcápolási rutinjai, de nem szabadna elfelejtenünk, hogy ami a hidegebb évszakokban jót tehet a bőrünknek, az nem biztos, hogy a forróbb napokon is beválik. Mi az, amit semmiképp se tegyünk nyáron, ha arcápolásról van szó és melyek azok a dolgok, amelyekről soha ne feledkezzünk meg a kánikulában? Most eláruljuk!

Védjük magunkat!

Az arcunk érzékeny részét az erős napsütésben amellett, hogy a megfelelő, 50-es faktorszámú fényvédővel minden reggel bekenjük, nem árt, ha egy kalappal is eltakarjuk. Az UV-sugárzás ugyanis káros hatással lehet a bőrünkre, és többek között például idő előtti ráncok kialakulásához vezethet. De ne csak az arcunkra gondoljunk, hanem az ajkunk védelmére is! Olyan ajakápolót válasszunk nyáron, amely UV-szűrős, és ugyanez igaz a napszemüvegünk esetében is. Felejtsük el a bóvlikat!

Reggel és este is tisztítsuk!

A napi bőrápolási rutinunkról különösen nyáron nem szabad megfeledkeznünk, amikor ráadásul a meleg miatt erőteljesebben verejtékezik a homlokunk és zsírosodik a bőrünk. Ilyenkor a szennyező anyagok könnyebben megtapadnak a bőrünkön és ha nem figyelünk oda, pattanásosabbak lehetünk, mint tinikorunkban. Iktassunk be reggel és este is egy alapos arctisztítást!

Fontos a belső és a külső hidratálás

Az extrém hőség dehidratálja, vagyis kiszárítja a bőrünket, ezért nem győzzük eleget hangsúlyozni, mennyire fontos a hidratálás nyáron. Érdemes olyan nem zsíros, vízalapú termékek mellett letennünk a voksunkat, amelyek E-vitaminban (is) gazdagok. A szokásos nappali krémünk helyett nyáron például szerezzünk be egy szérumot! Napozás után pedig keressük a kimondottan napozás utánra ajánlott termékeket. Figyeljünk a belső hidratálásra is: igyunk meg naponta legalább 3 liter vizet!

Csak óvatosan a sminkeléssel!

Ha nem bírjuk ki smink nélkül nyáron, akkor válasszunk a megszokott alapozónk helyett egy könnyedebb textúrájú BB krémet, amely egyszerre hidratál, ugyanakkor vékony fedőréteget is nyújt az esetleges bőrhibák ellen. Mindig figyeljünk oda a sminkcuccaink tárolására, nyáron ugyanis könnyen megromolhatnak! Tegyünk róla, hogy például ne olvadjon meg a rúzsunk és ne forrjon fel a BB krémünk a tűző napon. Minden sminkeszközünket lehetőleg száraz, hűvös helyen tároljuk!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek