Profi vállalkozásfejlesztők szerint nem érdemes sem egy, sem túl sok lábon állni, ha az ember saját céget vezet. Összegyűjtöttük – természetesen a teljesség igénye nélkül –, hogy kutyakozmetikusként milyen lehetőségek közül választhatsz, ha bővítenéd a tevékenységi- és ezzel együtt a vendégköröd.

Nem csak a kutyáknak áll a világ!

Nyuszik, tengerimalacok, macskák és egyéb szőrös, karmos élőlények – az emberek ma már különböző féle és fajta háziállatot tartanak. Érdemes végig gondolni, van-e olyan szolgáltatás, amit kutyák esetében már nyújtasz, de esetleg a más fajok iránt rajongó gazdik is érdekesnek tartanak.

Kutyamasszázs

Ez korántsem valami úri hóbort, a masszázs ugyanis kifejezetten jótékony hatású lehet az idősebb, beteg, reumás állatok számára. Sőt, akár kedvetlenség ellen is bevethető, hiszen fokozza a vérkeringést, javítja a légzést és az emésztést, illetve az idegrendszer működését is.

Kisállattaxi

Ha kutyakozmetikusként szeretsz alapvetően normál munkaidőben dolgozni, az feltételezi, hogy abban az időszakban a legtöbb gazdi is éppen így tesz. Így valószínűleg sokan igénybe vennék azt a szolgáltatást, hogy nem csak megfürdeted és megnyírod a kis kedvenceket, de el is mész értük, valamint haza is szállítod őket – természetesen a megfelelő ellenszolgáltatás fejében.

Panzió és szépségszalon

A legtöbb gazdi, ha tehetné, mindenhová magával vinné kis (vagy nagy) kedvencét, erre azonban természetesen nincs mindig lehetőségük. Különösen igaz ez a nyaralások vagy a hosszú hétvégék idején. Nyilvánvalóan sokkal befektetésigényesebb, ám a bevételedet is jócskán megdobná, ha a kutyakozmetikád mellett üzemeltetnél egy panziót is. Hiszen, ha a gazdik tudják, hogy nálad jó helyen van a kutyájuk, ráadásul a nyaralás végén frissen vágva, fésülve kapják vissza, biztosan évekig, sőt akár évtizedekig visszatérő vendégeid lesznek.

Kutyaiskola és kiképzés

Ideális helyzet és lényegében az orrod előtt vonultatja fel a potenciális vendégeket egy olyan kutyaiskola vagy kutyakiképző központ, amihez a kozmetikád kapcsolódik. Minden gazdi álma, hogy a mentális tréning után kedvence fizikailag is jó kondiban vonulhasson haza. Hiszen a test és lélek egyensúlya a kutyáknál is ugyanolyan fontos, mint nálunk, embereknél.

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek