Gyorsan és könnyedén feltérképezheted az erősségeidet, gyengeségeidet, lehetőségeidet és a téged vagy a vállalkozásodat fenyegető veszélyeket, ha megfogadod az alábbi jótanácsokat!

Az embernek érdemes időről időre számvetést készítenie, és erre mindig kitűnő alkalom az év vége. Vállalkozóként ugyanilyen alapigazság, hogy nem árt néha áttekinteni az eredményeinket, a céljainkat és a feladatainkat a következő időszakra vonatkozóan. Amikor feltérképezzük az erősségeinket, a gyengeségeinket, a lehetőségeinket és a minket vagy a vállalkozásunkat esetlegesen fenyegető veszélyeket – azaz SWOT-analízist készítünk –, érdemes mindenképpen őszintének lenni önmagunkhoz. Előrelépni ugyanis bármilyen helyzetből csak akkor lehet, ha objektíven meghatároztuk a paramétereket.

Fodrászként érdemes számba venned, hogy

  • mik a céljaid fél-egyéves távlatban, illetve hosszabb időre előretekintve,
  • mi az, amiben jobb, erősebb, gyorsabb, különlegesebb vagy, mint a versenytársaid,
  • mely területeken lenne érdemes fejlődnöd, vagy fejlesztened a vállalkozásodat,
  • és ezek közül melyik, mekkora energiabefektetésbe kerülne, illetve
  • melyikkel szeretnéd elkezdeni a munkát?

Természetesen nem kell mindjárt a legnagyobb feladatnak nekilátnod, és rögtön megváltanod a világot vagy egy korszakalkotó új szakmai eljárást kitalálnod. Apró újításokkal olykor ugyanakkora sikerre tehetsz szert a vendégeid körében – márpedig, ha valakik, akkor ők számítanak igazán!

Vegyünk egy példát! Szinte nem telik el hét, hogy az ember ne olvasna legalább egy azzal kapcsolatos fejtegetést, hogy mennyire átformálta az életünket és a szokásainkat a koronavírus-járvány. Hogy hogyan érint mindez téged fodrászként? Nos, például abban a tekintetben, hogy még az idősebb generációk tagjai is átszoktak a készpénzről a bankkártyás fizetésre. Érdemes tehát feltenni magadnak a kérdést, hogy nem volna-e hasznos neked is bevezetned ezt a könnyen, gyorsan “telepíthető” új lehetőséget a vendégeid megelégedésére. Az emberek ugyanis szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem is beszélnek róla. A kártyaelfogadás ma már gyakorlatilag alap!

Nézzük az előnyöket:

  1. A kártyaelfogadás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül.
  2. Kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb!
  3. A kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál!
  4. Kártyával is kaphatsz borravalót!

Összességében tehát:

A terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek