Rengeteg elvárásnak kell megfelelnie napjainkban egy szerelőnek – legyen az gáz-, víz- vagy villanyszerelő – ahhoz, hogy sikeres lehessen a szakmájában, és a hónap végén elégedett legyen a bankszámlaegyenlegével. Bár a konkurencia köre szűkült, igazán jó és megbízható szakemberből kevesebb van, mint 10 vagy 15 évvel ezelőtt, a jó munkákért továbbra is komoly verseny folyik. Sorra vettünk néhány tényezőt, amelyek segíthetnek, hogy sikeresebben fuss neki egy-egy ajánlatadásnak. Tudjuk, hogy nem ma kezdted, de talán neked is tudunk újat mondani!

Érts ahhoz, amit csinálsz – ennél nagyobb közhelyet nem tudnánk elpuffogtatni, mégis igaz. Ha folyamatosan képzed magad, követed a trendeket, az új anyagok és technológiák megjelenését, előnyre teszel szert, és ez a fajta érdeklődés sok ügyfél szívéhez (és pénztárcájához) megnyitja a kaput. Számos Facebook és szakmai oldal vagy YouTube videó segít ebben. Hidd el, visszahozza a befektetett időt!

Legyél megbízható, legyen szó a munkád minőségéről vagy a határidőkről! Az egyik leggyakoribb panasz, amit ügyfelektől hallunk, hogy a szakember nem jelent meg az előre megbeszélt időpontban, sőt, gyakran vált elérhetetlenné. Annál rosszabbat nem tehetsz, mint hogy eljátszod az ügyfél bizalmát. Ezzel nem csak a saját nevedet, hanem a szakmát is rossz fényben tünteted fel. A megbízhatóság az egyik legnagyobb erény, amivel egy szerelő rendelkezhet, annak pedig híre megy, és további munkákat hozhat számodra, korrekt ügyfelektől.

Nem elég profinak lenni, annak is kell látszani! Ez nem azt jelenti, hogy ha nem a legújabb Ford Transit van alattad, el is ástad magad. Az viszont lényeges, hogy az autód és a felszerelésed legyen tiszta és karbantartott, mert új ügyfeleid az első pillanatban ez alapján fognak következtetni a munkád minőségére is.

A fizetés kritikus pont. Legyen szó előlegfizetésről, amit az anyagokra kérsz, vagy a végszámla rendezéséről, a legtöbb ügyfélben van egy kis feszültség, amikor előveszi a készpénzt a tárcájából. A helyzet okozta kellemetlenséget könnyedén feloldhatod, ha készpénz mellett lehetőséget biztosítasz kártyás fizetésre is. A kártyaelfogadás ma már alap, az emberek szívesen fizetnének kártyával akkor is, ha nem beszélnek róla, így ezzel a lehetőséggel népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál. Arról nem beszélve, hogy kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb. Mindenki, aki kipróbálta a POS-terminált megszerette, végül azt is fontos megjegyezni, hogy elektronikus fizetés útján is kaphatsz borravalót!

Sok sikeres üzletkötést kívánunk, ha pedig esetleg bizonytalan lennél, hogyan tedd meg az első lépéseket a kártyaelfogadóvá válás útján, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek