Váratlan utazási kalamajkák, ingatlanügyek, családi történések? Az ügyvédként vagy közjegyzőként nyáron sem lehet könnyű dolgod, sokszor annyi a feladat, hogy kis túlzással hosszabb szabadságra sincs időd elmenni. Hogy kicsit egyszerűbbé váljon ez az időszak számodra, érdemes megkönnyítened a saját dolgodat. Időt spórolnál, bevételt növelnél ugyanannyi munkával? Legyél te is kártyaelfogadó!

Talán kevesen gondolnák rajtatok kívül: a nyári hónapokban az ügyvédek és közjegyzők rengeteget dolgoznak, sokszor még aktívabban is, mint a többi évszakban. Fontos szerepet játszanak az ingatlanvásárlás és  bérlés területén, márpedig a nyári hónapokban az ingatlan- és telekpiac még aktívabbá válik, sok adásvétel és lakáskiadás történik. Szerződések, kötelezettségek kezelése, folyósítás, hitel – csak néhány kulcsmomentum azok közül, amikkel a két szakterületnek foglalkoznia kell.

Míg az ügyvédeknél a nyári hónapokban gyakran merülnek fel utazással kapcsolatos jogi kérdések is, például balesetek, fogyasztóvédelmi ügyek, addig a közjegyzőknél ebben az időszakban számos okirat aláírásával kell foglalkozni, okmányokat, dokumentumokat hitelesíteni vagy banki ügyeket intézni. Az élénkülő ingatlanpiac a te munkád mennyiségére is hatással lehet, egyre több megkeresés futhat be hozzád.

Gyakran okozhat fejtörést számodra, hogy több a munka, kevesebb a szabadidő, és vajon mi lehet erre a megoldás? A saját munkádat és az ügyfelek életét is megkönnyítheted, ha kártyaelfogadóvá válsz. Miért? Mert gyorsan, egyszerűen rendezhetik a munkadíjadról szóló számlát, ráadásul jóval biztonságosabb és kényelmesebb módon, mint készpénzben. A tranzakciók emellett nyomon követhetőek, az adóhatóság is sokkal nehezebben talál fogást egy letisztázott bevetéli struktúra esetén.

Ha kártyaelfogadóvá válsz, az versenyelőnyt jelenthet számodra is, hiszen az ügyfeleknek fontos lehet, hogy a választott ügyvédjük vagy közjegyzőjük modernebb, digitális fizetési lehetőségeket is kínáljon számukra. A bankkártyás fizetés rugalmas, gyors, egyszerű és nem utolsó sorban költséghatékony is. Ezek pedig tovább növelik az elégedettséget veled szemben.

Ahhoz, hogy te is kártyaelfogadóvá válj, semmi más dolgod nincs, mint például letöltened Android típusú telefonodra egy alkalmazást, és Telefonterminállá alakítanod azt. Így azonnal hirdetheted, hogy már nálad is lehet kártyával fizetni! Ha pedig az ügyfél megkérdezi, hogy van-e módja erre, akkor már többé nem kell magyarázkodnod, csak elővenned a mobilodat. Használd ki a lehetőséget, eljött az ideje annak, hogy nálad is lehessen bankkártyával fizetni!

Miért tegyél így? Azért, mert:

  • Az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla.
  • Kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb!
  • A kártyaelfogadás ma már alap!
  • Kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál.
  • Ráadásul a terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek