Egyre inkább érezzük a tavasz áldásos hatásait, egyre többen keresnek szállást maguknak egy kellemes kirándulásra az év talán legszebb időszakában. Valószínűleg sokan gondolkodtak előre, és már télen lefoglalták alvóhelyüket az aktív pihenésre, de egészen biztos, hogy most, az utolsó pillanatban is jó páran keresgélnek. Bárhogy is legyen, szállásadóként egyre többször találkozhatsz azzal az igénnyel, hogy számos vendég szeretne bankkártyával fizetni. Add meg nekik a lehetőséget, és ezzel párhuzamosan használd ki saját magad számára is a digitális megoldásokkal járó előnyöket!

Beköszöntött a március, és bár ilyenkor még vissza-visszatérnek a hideg napok, de egyre többet süt a nap, és reggelente sem kell már fagyos hajnalokra ébrednünk. Így gondolják ezt azok is, akik látva a tavasz első jeleit, elindulnak felfedezni az országot. Hosszú hétvégés családi kirándulások; pár napos elvonulás a világ zajától egy csendes, falusi szálláshelyen; az erdei túrák szerelmesei, akik csak este érkeznek, de hajnalban már tovább is indulnak – csupán néhány típus azok közül, akik megfordulhatnak egy vidéki szállásadónál.

Ahány vendég, annyi szokás, mindenki más céllal keresi fel a panziódat. Egy valami azonban biztosan közös bennük, mégpedig az, hogy nálad költenék el a pénzüket, mert nálad szeretnének megszállni. Magyarországon az egy főre eső bankkártyák száma mostanra elérte a minimum egyet, vagyis szinte mindenkinek a zsebében lapul már legalább egy plasztik! Tehát nagy valószínűséggel szinte mindenkinél lesz ilyen fizetőeszköz, aki megfordul nálad. Még nagyobb valószínűség szerint használni is szeretné. Az emberek ugyanis ma már nem akarnak több tízezer, ha hosszabb időre maradnak, akár több százezer forintot a zsebükben vagy a pénztárcájukban tárolni. Főleg nem úgy, hogy magukkal is kellene cipelniük a kirándulások, városnézések alkalmával, mert a legtöbben nem szívesen hagynak ekkora összeget a szobájuk fiókjában.

A legtöbben meg sem kérdezik előre, hogy tudnak-e majd bankkártyával fizetni, mert evidenciaként kezelik ezt az opciót. Ha tehát nincs terminálod, a szállásfoglalóknál pedig épp nincs készpénz, akkor a szállás elhagyásának napján kell még bankautomatát keresgélniük, pedig már régen elindultak volna az utolsó programjukra, onnan pedig haza. Ezzel a vendég értékes időt veszít, te pedig minden bizonnyal egy értékes ügyfelet, hiszen legközelebb olyan helyre megy majd, ahol egyetlen mozdulattal fizethet. Az esetleges online értékelést is sokkal rosszabb szájízzel írja majd meg, ha egyáltalán fárad vele ezek után…

Mindenféle kellemetlenséget könnyedén megelőzhetsz azzal, ha te is kártyaelfogadóvá válsz, amit ráadásul a honlapodon, közösségi oldaladon is büszkén hirdethetsz! Milyen előnyökkel jár, ha a vendégeid kártyával is fizethetnek nálad? Gyakorlatilag akár te is azonnal befizetheted a számláidat és rendezheted egyéb kiadásaidat is. Egy hónapban akár több órát is megspórolhatsz azzal, hogy nem állsz sorban készpénzért a bankautomatánál. Ráadásul ahhoz, hogy te is kártyaelfogadóvá válj, nem kell mást tenned, mint letöltened Android típusú telefonodra egy alkalmazást, és Telefonterminállá alakítanod azt. Ezután pedig már csak annyit kell felelned elégedetten, hogy „persze!”, amikor arról kérdeznek, lehet-e nálad kártyával fizetni.

Miért különösen fontos, hogy a vendégeid akár kártyával is fizethessenek nálad? Azért, mert:

  • Az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla.
  • Kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb!
  • A kártyaelfogadás ma már alap!
  • Kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál.
  • Ráadásul a terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek