2021-et írunk, itt az ideje, hogy a négylábú kedvenceinket is felvértezzük a legújabb technológiai fejlesztésekkel!

Akár kutyakozmetikát, akár kutyafodrászatot üzemeltetsz, vagy ha csak egyszerűen szeretnéd a kutyusodnak a legjobbat adni, érdemes lehet beruházni az alábbi eszközökbe. Legyen szó táplálkozásról, kutyaápolásról, higiéniáról vagy a kutyus lelki egyensúlyáról, a modern technológiának szinte mindenre van válasza. Lássuk, mivel teheted boldoggá saját kutyádat vagy négylábú vendégeidet!

Szilikon mancstisztító

Eleged van a sáros-koszos mancsnyomok felmosásából? Itt a megoldás! A Dexas MudBuster Paw Cleaner nevű eszköz egy lágy szilikonból készült különleges eszköz, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan megtisztítsd a tappancsokat! A speciális kialakítású eszköz gyorsan és kíméletesen szedi le a sarat, port, koszt és egyéb szennyező és potenciálisan fertőző anyagokat a kutyus lábáról. Érdemes a bejárat mellé odakészíteni egy-két MudBustert és a vendégek akár saját maguk is gondoskodhatnak róla, hogy kedvenceik ne koszolják össze az üzletet.

Baktériumgyilkos itató

Ahol sok kutya jön-megy, ott nem árt gondoskodni a négylábúak higiénikus itatásáról! A Petmate Replendish Gravity Waterer sok kutyatartó szerint az egyik legjobb eszköz, amit a gazdik számára kifejlesztettek, azonban akár egy kutyakozmetika is jó hasznát veheti a különleges itatónak. Az öblös víztartályt úgynevezett Microban antibakteriális réteggel vonták be, ezért a beletöltött víz tiszta és friss marad, sőt, még a kemény víz okozta foltosodással sem kell számolni a használata során. Az itatóba egy olyan speciális szűrőt is építettek, amely képes minden organikus vegyi anyagot, de akár a vízbe kevert klórt is kiszűrni, így a gazdik nyugodtak lehetnek, amíg a kutyus ebből az itatóból iszik, nem érheti baj.

Elszaladt a kutyus? Nem gond!

A rakoncátlan kutyák sok bosszúságot okozhatnak a gazdinak, vagy annak, akinek a felügyeletére rábízták őket. Különösen, ha az ebek szeretnek elcsatangolni, kalandozni egy kicsit a környéken. Ilyenkor jön jól a Whistle GPS Pet Tracker nevű eszköze, amelyet elég csak a jószág nyakörvére csattintani és innentől a telefonunkon folyamatosan követhetjük, merre jár épp a négylábú. A rendszer képes figyelmeztetést küldeni a felhasználó telefonjára, ha az állat esetleg elhagyná a számára kijelölt zónát, ha pedig sikerülne meglépnie, a Whistle interaktív térképe segít, hogy a világjáró kutyus minél előbb megkerüljön.

Slow food, kutyáknak

Nagy különbség van egy jól táplált és egy túlsúlyos kutya között, ez pedig gyakran a gazdik felelőssége. Szerencsére egy különleges, 3D-nyomtatott kutyatál lehetővé teszi, hogy a kutyus is jóllakjon és az egészsége is megmaradjon. A SloBowl Fun Feeder nevű tálkát kifejezetten úgy alakították ki, hogy minél jobban lelassítsa a kutyák evését. A labirintusra emlékeztető formának köszönhetően ugyanis a kutya sokkal lassabban tudja csak elfogyasztani a tálka tartalmát: a lassabb fogyasztás pedig akár tízszer hatékonyabb emésztést eredményez, így az állat kisebb mennyiségű táppal is jól tud lakni, elejét véve ezzel az elhízásnak.

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek