Ahogy tavasszal a természet megújítja önmagát, úgy a fejbőrünknek és a hajunknak is itt az ideje megszabadulni a hideg időszak alatt felgyülemlett elvékonyodott hajszálaktól. Vágásra, frizuraváltásra fel! Ha most vágsz neki a tavaszi megújulásnak, akkor több ötletünk is van a számodra. Az első például az, hogy legyél te is kártyaelfogadó!

A vendégeid gyakran mesélnek azokról a reggelekről, amikor frissen mosott hajjal, a frizurájukat a sapka alá rejtve, nyakig bebugyolálva rohantak a busz után. Vagy amikor az edzést követő zuhany hagyott néhány kósza nedves hajszálat a nyakukon, ami másnap reggelre enyhe meghűlést okozott. A sapkaszezonban zsírosabbá váló, vagy a fejbőr megfázása miatt korpásodó hajjal is gyakran találkoztál mostanában, hiszen ezek olyan, jellemzően téli problémák, amiknek szerencsére egy időre mind búcsút mondhatunk. Nem mindegy azonban, milyen készítményeket vetünk be a gyors javulás érdekében, ezt te tudod a legjobban!

Fodrászként biztosan igyekszel előnyben részesíteni a káros anyagoktól mentes ápolókat, amikor roncsolódott, frissülésre váró hajszálakkal találod szemben magad. Idén nemcsak a szulfát-, szilikon- és parabénmentes pakolásokból, hajformázókból lesz több a szalonokban, hanem a fenntarthatóság jegyében a környezetbarát csomagolóanyagokból és összetevőkből is. Mielőtt rendkívül gyorsan elfogynának az időpontjaid, gondold át, mit tehetsz azért, hogy a vendégeid a szokásosnál is elégedettebbek legyenek!

Beszélgess velük, térképezd fel, átestek-e esetleg egy-egy stresszesebb időszakon; győződj meg arról, hogy a szervezetük elég vitaminhoz jut-e. Ha extrém hajhullást tapasztalsz, küldd tovább az illetőt a háziorvosához, hogy minél hamarabb fény derülhessen a kiváltó okra! Ne feledd, hogy egy olyan intim közegben dolgozol, ahol a vendégeid olyasmit is megoszthatnak veled egy-egy hajmosás vagy hajpuhítás alkalmával, amit csak a legközelebbi barátaikkal. Ha értő figyelemmel fordulsz feléjük és a személyiségükhöz passzoló frizurát készítesz nekik, biztosan visszatérnek, és talán a szokottnál is több borravalót hagynak nálad. Talán hallottál már arról, hogy ha a mobiltelefonodra letöltesz egy alkalmazást és így Telefonterminállá alakítod azt, akkor máris kártyaelfogadóvá váltál! Mi biztosan tudjuk, hogy a vendégeid titkon már nagyon várnak arra, hogy elektronikus úton is fizethessenek nálad. Ennek pedig számtalan előnye van számodra is, íme néhány a sok közül:

Kártyával is kaphatsz borravalót! Az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla, hiszen a kártyaelfogadás ma már alap! Hidd el, hogy kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb, ráadásul kártyaelfogadóként népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál.

A terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- vagy középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Unsplash

Ezek is érdekelhetnek