Biztosan veled is többször előfordult már, hogy miután megüresedett egy időpont, rácsörögtél a következő vendégedre, tudna-e esetleg korábban jönni. Az áhított válasz, amit ilyenkor hallani szeretnénk a vonal túlsó végén, hogy természetesen igen, hiszen ez számára is jobb így, minél előbb végez ugyanis, annál hamarabb ér majd haza. Csak egy baj van: mikor eszébe jut, hogy nálad kizárólag készpénzzel fizethet, márpedig a pénztárcájában nincs elegendő összeg. Így idegeskedni és kapkodni kezd, hogy legyen még ideje pénzt is kivenni, de hozzád is odaérjen a korábbi időpontra.

A vendégedet hozod ezzel – feleslegesen – stresszes szituációba, hiszen időre kell plusz köröket beterveznie a napirendjébe és bár nem valószínű, hogy mondta bármikor is, de igenis örülne annak, ha kártyával is fizethetne nálad a szalonban. Az igazság ugyanis az, hogy a kártyás fizetésre van ügyféligény, csak nem mindig látható!

Ha nem szeretnél pórul járni…

Természetesen hálás vagy a vendégednek, hogy be tudta vállalni a korábbi időpontot, de sohasem tudhatod, legbelül valójában ez a helyzet mit váltott ki belőle. Hiszen ahelyett, hogy lazítani, kikapcsolódni ment volna és élvezhette volna az „én időt”, egy jó adag stresszt pakoltál a nyakába azzal, hogy csak készpénzt fogadsz el tőle a szolgáltatás kiegyenlítésére. Legyen szó akár a legvérmesebb és leghűségesebb törzsvendégről, ne csodálkozz, ha előbb-utóbb olyan helyre megy majd a kényelmi szempontokat is szem előtt tartva, ahol bankkártyával is fizethet. Ebből az egyszerű, teljesen hétköznapi példából is látszik, hogy a kártyaelfogadással többet nyersz, mint amennyi a költsége. Például azt, hogy nem fordulnak el tőled a vendégeid. Ráadásul, ha az első fecske vagy, aki bevezeti a bankkártyás fizetés lehetőségét, akár még új vendégeket is becsalogathatsz!

Gyorsabb és biztonságosabb

Nemcsak a vendég szempontjából szerencsésebb, számodra is hatalmas segítséget és előnyt jelenthet egy POS-terminál, hiszen a kártyaelfogadás gyorsabb, mint a készpénz és technikailag is egyszerű. Ráadásul esténként, zárás után nem kell egy köteg pénzzel a hónod alatt sétálgatnod az utcán, így tehát sokkal biztonságosabb megoldás is.

Ne aggódj a jatt miatt!

Természetesen felmerül a kérdés: ez mind szép és jó, de mi lesz a jattal? Ha kártyával fizetnek az emberek, hogyan adnak majd borravalót? A jó hír az, hogy kártyával is kaphatsz borravalót! Így végképp semmilyen akadálya nem maradt annak, hogy bevezesd a bankkártyás fizetés lehetőségét a szalonodban! Sőt, ne feledd: a kártyaelfogadás menő! Változtass még ma!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek