Veled is előfordult már, hogy a vendéged elnézést kért azért, mert lenőtt, száraz vagy nem frissen mosott hajjal érkezett hozzád? Szakemberként biztosan tudod, hogyan érheted el, hogy ne csak a frizurájuk, de a hangulatuk is megváltozzon, amikor kilépnek a szalonod ajtaján. Hadd mutassunk pár praktikát arra vonatkozóan is, mivel érdemes próbálkoznod, hogy teljesen lenyűgözd őket és biztosan visszatérő vendégeid legyenek a jövőben!

Aki először jár nálad, joggal lehet megszeppent, félénk vagy bizonytalan, hiszen nem tudja, mire számíthat, azt kapja-e vajon majd a pénzéért cserébe, amit elképzelt. Fodrászként az egyik legnagyobb kihívást talán számodra is annak az elérése jelenti, hogy a vendéged biztos legyen benne, jó kezekben van. Ehhez először az alapokba érdemes bevezetned. Hangsúlyozd számára, hogy a természetesség ősszel is hódít és olykor semmi más nem kell egy jó frizurához, mint az, hogy frissen mosott hajból készüljön. Ne menj el ugyanakkor az őszi trendek mellett sem! A göndör hajúakat próbáld meg a természetes megoldások felé terelni! Nem baj, ha csak egy régi hajsütővas vagy göndörítőszpré áll a rendelkezésükre, egy jó alapból némi kis ápolással csodás loknik varázsolhatók. És biztosan ismered a másik tábor kívánságait is, akik a fényes, kiegyenesített hajszerkezet rajongói, nekik is ajánlhatod a hajtípusukhoz illő formázó termékeket, illetve ápoló sampont. Ha jól dolgoztál a vágás, puhítás, formázás során, biztosan tökéletes végeredmény születik majd az otthoni tükör előtt is! A tökéletes szolgáltatáshoz azonban kell még valami: az, hogy a vendéged bankkártyával is fizethessen nálad.

Ha még nem volnál a digitális megoldások híve, akkor hadd áruljuk el, hogy így az elszámolt forgalmadból egy gombnyomásnyi idő alatt befizetheted te is a számláidat! Azt se feledd, hogy elektronikusan mindent jóval gyorsabban el lehet intézni. Akár az átutalás, akár a kártyás fizetés áll közelebb hozzád, több időd marad, ha nem kell készpénzért sorba állnod a bankautomatánál ­– és persze a vendégednek sem!

Máris mondjuk, hogyan válhatsz kártyaelfogadóvá! A legegyszerűbben úgy, hogy például letöltesz Androidos mobiltelefonodra egy alkalmazást, amivel pillanatok alatt Telefonterminállá alakítod a készüléked, és már készen is vagy! Ne hezitálj, hiszen kártyával is kaphatsz borravalót! Kártyával az emberek többet költhetnek és nőhet az előre nem tervezett vásárlások száma is! Ne feledd, hogy az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla! Hidd el, hogy kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb, ráadásul kártyaelfogadóként népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál! A terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek