Unjuk már a hosszú egyenes hajunkat, és az állandó copfozást? Egy ideje már ki szeretnénk próbálni a frufrut, de bizonytalanok vagyunk, jól állna-e nekünk, vagy éppen azon törjük a fejünket, mi lenne, ha nem mindig középen választanánk el a hajunkat, de félünk változtatni? Az alábbi kisokos megkönnyíti a döntésünket! 

Tavasszal mindannyian szeretnénk kicsit megújulni, ilyenkor sokszor nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, hanem bevállalunk egy új frizurát is. Ha nem szeretnénk csalódottan távozni a fodrásztól, mielőtt hirtelen felindulásból frufrut vágatunk, vagy megszabadulunk a hosszú tincseinktől, derítsük ki, vajon illene-e az arcformánkhoz az új frizura.   

Ha kerek…

Felejtsük el a rövid hajat, attól még teltebbnek tűnik majd az arcunk! Érjen inkább legalább a vállunk fölé, de még jobb, ha hosszabb a hajunk és tépett fazonú. Hagyjuk szabadon ebben az esetben a homlokunkat, de ha mégis ragaszkodunk a frufruhoz, akkor hosszabbat vágassunk, például olyat, amit aztán akár oldalra is fésülhetünk. A kósza fürtökkel is csínján kell bánnunk, hiszen, ha arcunkat hullámos vagy göndör tincsek keretezik, attól optikailag akár még szélesebbnek tűnhet majd.

Ha szögletes…

Ebben az esetben semmiképpen se válasszunk rövid tüsi hajat, mert azzal csak még jobban erősítjük az állunkat. A maszkulinabb vonásaink enyhítése érdekében szavazzunk például egy félhosszú frizurára laza hullámokkal, vagy kérjük meg a fodrászt, hogy lépcsőzetesen vágja le a hajunkat. Ha bátrak vagyunk, bevállalhatunk egy oldalra fésült frufrut is, de soha ne döntsünk egy szabályos változat mellett!

Ha hosszúkás…

Kerüljük el a nagyon hosszú, egyenes hajat, egy félhosszú azonban jó választás lehet. Ha egy rövidebb frizura mellett döntünk, akkor lehet az például egy bubi forma. A legtöbb esetben pedig az oldalválaszték a nyerő! Egy szemöldökig érő frufru mindig kicsit tömöríti az arcunkat. A göndör frizura is jól áll a hosszúkás arcúaknak, semmiképp ne idegenkedjenek tőle!

Ha szív alakú…

Aki ebbe a csoportba tartozik és az arca szív alakú, annak legjobban az állig vagy a vállig érő fazonok állnak jól. Ügyeljünk azonban arra, hogy ne hagyjuk szabadon a homlokunkat, tehát bátran vágathatunk frufrut is, de az ne legyen túlságosan rövidre nyírt!

Ha ovális…

A legszerencsésebbek akkor vagyunk, ha ovális az arcformánk, hiszen akkor gyakorlatilag minden jól áll. Így, ha unjuk a mostani frizuránkat, bátran kísérletezhetünk más stílussal is: legyen az egyenes, hosszú vagy félhosszú, rövid, göndör, vagy éppen hullámos. Amennyiben az utolsó kettő mellett döntünk, és el akarjuk kerülni a sapkahatást, semmiképp ne vágassuk rövidre a hajunkat!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek