Egy műkörömépítőnek, manikűr, padikűr szalon vezetőjének is érdemes elgondolkodnia azon, mennyi előnnyel jár, ha biztosítja vendégei számára a kártyás fizetés lehetőségét. A megszokott rutinokhoz való görcsös ragaszkodás a digitális forradalom idején biztosan nem célravezető. Ma már dinamikusnak, rugalmasnak, sőt trendet diktálónak kell lenni!

“Ez a mi szakmánkban nem jellemző.”

“Az ismerőseim sem csinálják.”

“Nem sokat tudok erről a dologról, de mérget veszek rá, hogy sokba kerül!”

“Biztosan van egy csomó hátránya is.”

“Nem hiszem, hogy működik.”

“Az én vendégeimnek nincs erre szüksége.”

Ha létezne toplista a Hogyan ne legyél sikeres? vagy a Hogyan ne fejleszd a vállalkozásodat? témakörben, a fenti mondatok biztosan előkelő helyen szerepelnének rajta.

Az előítéletek, az elzárkózás és a megszokott rutinokhoz való merev ragaszkodás hosszú távon könnyen tévútra vihet még egy olyan kisvállalkozót is, akinek egyébként stabil vendégköre van. A digitális forradalom ugyanis olyan gyors és olykor radikális változásokat hozott, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni még egy olyan, alapvetően személyes kapcsolatra építő szolgáltatás területén sem, mint a műkörömépítés, a manikűr vagy a pedikűr.

A személyes varázs, a magas szintű szaktudás és a minőségi alapanyagok használata ma már kevés ahhoz, hogy valaki biztonságban érezhesse magát és vállalkozását. Dinamikusnak, rugalmasnak, előrelátónak, sőt gyakran egyenesen a trendeket diktálónak kell lenni.

Érdemes időről időre végiggondolni, melyek azok a megszokott gyakorlatok a vállalkozás működésében, amelyeket felül lehetne vizsgálni, újratervezni, illetve esetleg bővíteni a számukat a vendégek nagyobb elégedettsége érdekében. Az egyik ilyen terület például a pénzügyeké. Ahogy a bankok is újabb és újabb lehetőségekkel, konstrukciókkal és termékekkel bombázzák a kisvállalkozókat, úgy a kisvállalkozóknak is érdemes szélesíteniük például a fizetési palettájukat.

Ma már nem kérdés, hogy a készpénzmentes fizetési lehetőségek gyors ütemben terjednek, és ennek a tendenciának még egy nagy lendületet adott a koronavírus-járvány. Egy műkörömépítőnek, manikűr, padikűr szalon vezetőjének is érdemes elgondolkodnia azon, mennyi előnnyel jár, ha biztosítja a vendégei számára a kártyás fizetés lehetőségét.

Összegyűjtöttük a kártyaelfogadás néhány, de nagyon fontos előnyét, íme a lista:

  1. A kártyaelfogadás gyorsabb, mint a készpénz és technikailag is egyszerű.
  2. A kártyaelfogadással többet nyersz, mint amennyi a költsége.
  3. Kártyával is kaphatsz borravalót!
  4. Van ügyféligény a kártyás fizetésre, csak nem mindig látható!
  5. A kártyaelfogadás menő!

Ha a cikket olvasva kedved kaptál és a kártyaelfogadás mellett döntöttél, hasznos segítséget találsz az elinduláshoz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek