Manapság egyre több olyan kényelmi és plusz szolgáltatást vezetnek be a mesterek, amelyek megkülönböztetik őket versenytársaiktól, és nem csak már meglévő, hanem leendő ügyfeleikre, megrendelőikre is jó benyomást tesznek. Ilyen szolgáltatás lehet például egy árajánlatkészítő menüpont, a 24 órán belüli hibaelhárítás vagy éppen a kártyás fizetés biztosítása. Bár elsőre talán szokatlannak tűnhet a gondolat, hogy egy egyéni vállalkozóként dolgozó szerelő POS-terminállal a zsebében közlekedjen, érdemes megfontolni az ötletet!

Ma már szerencsére rengeteg módja van annak, hogy egy szakember jó benyomást keltsen a már meglévő és a leendő ügyfeleire egyaránt – akár személyes találkozás nélkül is.

Blog, árajánlatkérő menüpont és hírlevél

Egyre több víz-, gáz-, villany- és klímaszerelő működtet a honlapján árajánlatkérő menüpontot, sőt, népszerűek a szakmai és az aktuális akciókról tudósító hírlevelek is. Vannak, akik blogot írnak, és közérthetően magyaráznak el bizonyos munkafolyamatokat a “laikusoknak”, mások pedig olyan kiegészítő kényelmi szolgáltatásokat működtetnek, mint a lakás nagyobb munkák előtti lefóliázása, vagy az utólagos takarítás biztosítása.

Digitális sebességváltás

Miután évek óta jelentős munkaerőhiány van mesteremberekből, sok vállalkozás igyekszik versenyelőnyhöz jutni azáltal, hogy 2-3 napon vagy akár 24 órán belüli hibaelhárítást biztosít.

A gyorsaságnak, egyszerűségnek és a digitális felületek használatának azonban nem csak ezeken a területeken lehet ügyfélvonzó szerepe, hanem például a munkadíj kifizetésekor is. Ma már korántsem alapvetés, hogy egy víz-, gáz-, villany- és klímaszerelőnél kizárólag készpénzben lehessen fizetni. Még akkor sem, ha az illető egyéni- vagy kisvállalkozó.

Bankkártya-rajongó társadalom

Az emberek ugyanis egyre gyakrabban használják bankkártyáikat, és – különösen a koronavírus-járvány kitörése óta – még az idősebb generációk tagjainak egy része is ódzkodik a készpénztől.

Bár sok mester számára újdonság és talán szokatlan lehet a felvetés, hogy mi lenne, ha egy POS-terminált hordana magánál, érdemes nem rögtön elzárkózni a gondolattól, hanem inkább végiggondolni az előnyeit. Segítünk, íme a legfontosabbak:

  1. A kártyaelfogadással többet nyersz, mint amennyi a költsége.
  2. rtyával is kaphatsz borravalót!
  3. Van ügyféligény, csak nem mindig látható!
  4. A kártyaelfogadás menő!
  5. A kártyaelfogadás gyorsabb, mint a készpénz és technikailag is egyszerű.

Ha a cikket olvasva kedved kaptál és a kártyaelfogadás mellett döntöttél, hasznos segítséget találsz az elinduláshoz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek