Ha a legjobb barátod az orrát lógatja, számtalan módon felvidíthatod. Talán már az is elég lehet, ha annyit mondasz, itt a tavasz, attól mindenki jobb kedvre derül. Ha azonban az illető még ezután is csak a fülét lógatja, akkor a barátod jó eséllyel például egy tacskó, akinek éppen esedékes egy kis tisztítás-trimmelés a kozmetikádban. Készülj te is a tavasz beköszöntével növekvő számú vendégre és tudd meg, hogyan járhatsz maximálisan a kedvükben!

Noha még nem köszöntött be a kánikula, sok négylábúnál már most esedékes a nyírás, hogy megszabaduljanak téli bundájuk azon részétől, ami magától nem hullik ki. Különböző hosszúságú és különböző fedést adó szőrzetről van szó, ezért szakemberként te pontosan tudod, hogy melyiket kell trimmelni és melyiket nyírni. Bár nem a bőrüket ápolod, hanem a szőrüket, az összes vendéged hálás lesz neked (függetlenül attól, hogy két vagy négy lábon közelítik meg a szalonodat), ha az állat bőrével is foglalkozol egy kicsit.

Sokan csak nyiratkozásra érkeznek, mások pedig a fürdetésen vagy a szárításon kívül nem kérnek semmit. Tisztában vagy vele, hogy fürdetéskor a kutya fülét nagyon alaposan meg kell vizsgálni, a vékony bőrt finoman megtörölni és ha még a benőtt szőrt is kivágod belőle, biztosan a szívükbe zárnak az ügyfeleid. Ha igazán jó és alapos szakember vagy, akkor észreveszed azt is, ha négylábú vendéged hátsó fertályát is meg kell szabadítani a szőrtől, máskülönben sokkal nehezebb dolga lesz a legközelebbi bozótos fölkeresésekor. Ha pudli vendéged érkezik, több időt kell a szárításra szánnod, mert ez a fajta vendég általában komolyan gondolja, hogy frizurát, nem pedig nyírást kér. Gyönyörű, elegáns, a fejen-farkon lekerekített, bojtos fazonra vágyik, igazi pudlipompára!

Arra biztatunk, hogy a számlát kiegyenlítő gazdit is nyűgözd le, hiszen ő lesz az, aki, ha elégedett, legközelebb is téged választ majd. Gondolj csak bele, mennyivel egyszerűbb a vendégedet azzal fogadni, hogy „kártyával is fizethetsz!”, mint arra kényszeríteni, hogy távozáskor a póráz és a kutya mellett még a tárcájára, és az abban lapuló papír- és fémpénzre is figyeljen! Azt már tudod, mit kell mondanod. Hogy mit kell tenned? Semmi mást, mint letölteni a telefonodra egy alkalmazást, és így Telefonterminállá alakítani azt, majd kiírni az ajtódra, hogy kártyaelfogadó-hely vagy!

Biztosan nagy örömöt szerzel vele a vendégeidnek, hiszen az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla.  A kártyaelfogadás ma már alap és kártyával is kaphatsz borravalót! Hidd el, hogy kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb, ráadásul kártyaelfogadóként népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál.

A terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- vagy középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Unsplash

Ezek is érdekelhetnek