Az internet ma már nagy segítséget nyújt abban, hogy például egy élő hangyákkal díszített, vagy sajtreszelőt formázó köröm világhírnévre tegyen szert. Aki viszont a visszafogottabb brandépítésben hisz, annak inkább a nemzetközi szakmai versenyeken való szereplésre érdemes koncentrálnia. Most azonban az előbbiből mutatunk be néhány, sokszor igencsak meghökkentő körömalkotást!

Már az egyiptomi fáraók is viseltek műkörmöket az időszámításunk előtti harmadik évezredben, Kínában pedig ugyanebben az időszakban méhviaszból, gumiarábikumból, tojásfehérjéből és zselatinból kevertek körömfestéket maguknak a nők. Úgyhogy az talán nem is vitatható, hogy a körmözésnek az emberi történelmet végigkísérő létjogosultsága van, a kérdés csak az: mitől lesz valaki igazán különleges, akár nemzetközi hírű ebben a szakmában?

Szárnyalj a neten!

Műkörmösként nem csak színvonalas, magas minőségű munkáddal, hanem extrém, kreatív, olykor meghökkentő ötletekkel is kitűnhetsz versenytársaid közül. A világháló és a közösségi média jó szolgálatot tehet, ha ilyen terveid vannak.

A moszkvai székhelyű Nail Sunny például valószínűleg nem lenne ma világszerte ismert, ha időről időre nem rukkolna elő valamilyen teljesen agyament körömkreációval, amit aztán a média és az internet népe felkap. Építettek már mini sajtreszelőt, rúzst, fésűt, de fogsort és szülő nőt imitáló kis figurát is a vendégeik körmére. Még élő hangyákat is elhelyeztek egy önként vállalkozó hölgy ujjain, afféle terráriumként használva a műkörmöt.

Vannak, akik gusztustalan ötleteikkel – például kinyomható pattanást imitáló körmökkel – próbálnak érvényesülni, de hosszú távon valószínűleg célravezetőbb valamivel visszafogottabb stílussal próbálkozni…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Natasha Lee (@natashaleeblogger) által megosztott bejegyzés

Magyar bajnokok

Tőkés Lilla például idén januárban 9. lett a műkörömépítő-világbajnokságon Párizsban, ahol egy japán tematikájú kreációval állt rajthoz. Művén másfél hónapig dolgozott éjt nappallá téve.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lilla Tőkés (@tokes.lilla) által megosztott bejegyzés

Nem ő volt azonban az első, aki hazánkat felhelyezte a műkörömépítés világtérképére. Bakos Erika többszörös világbajnok, a Nemzet Műkörmöse. 2013-ban megnyerte a müncheni World Cupot, 2016-ban pedig több száz versenyző közül szerzett két ezüstérmet a londoni Nailympián.

Képforrás: nail_sunny

Ezek is érdekelhetnek