Apróságnak tűnhet, mégis sok múlhat rajtuk. Íme pár fontos szempont, amit nem árt figyelembe venned, ha kozmetikusként a vendégköröd megőrzése, esetleges növelése a cél.

Noha az eltelt időt tekintve úgy tűnhet, nem is volt olyan régen, a korszellem azonban nagyon megváltozott azóta, hogy nagymamáink órákat töltöttek a fodrásznál a búra, vagy a kozmetikusnál az arcpakolás alatt ülve, színes magazinokat olvasgatva. Majd mikor elkészült az áhított frizura, smink, vagy véget ért a kezelés, a pénztárcájukból szépen, komótosan kiszámolták a szolgáltatás árát – távozás előtt pedig dugdostak egy kevés aprópénzt a hajmosólány vagy a recepciós zsebébe.

Sokat változott azóta a világ, gyorsabban élünk, rengeteg lett a teendőnk, ezért igyekszünk a hétköznapi dolgaink során egyszerűsíteni, ahol csak lehet. A kozmetikusnál tett látogatás már nem feltétlen szimplán csak kikapcsolódás, sok esetben inkább feladat. A nyugodt magazinolvasás helyét az emailjeink olvasása és megválaszolása vette át, és amikor végeztünk, nem akarunk készpénzzel bajlódni, szívesebben fizetünk bankkártyával – egyszerűen, érintésmentesen.

Mi a fontos a vendégeid számára?

Fontosnak tartod, hogy a szalonod a legmodernebb berendezésekkel legyen felszerelve, és a legtrendibb eljárások segítségével a legújabb fejlesztésű krémeket, szérumokat, sminktermékeket kínáld a vendégeidnek. Alapvetőnek tartod, hogy nálad mindig rend legyen és tisztaság, ami bizalmat ébreszt minden betérőben. És jól is teszed, ezek valóban olyan tényezők, amikkel vendégeket nyerhetsz magadnak.

És mivel veszítheted el őket?

Nyilvánvaló, hogy a fentiek hiánya nem válik előnyére az üzletednek. De van még valami, aminek egyre nagyobb a jelentősége az ügyfelek számára, amikor kozmetikust választanak – még ha gyakran nem is mondják ki –, ez pedig a kártyaelfogadás. Bár nem feltétlen gondolnád, de ma már van ügyféligény a bankkártyás fizetésre, csak nem mindig látható.

Nem is olyan régen még természetes volt, hogy készpénzzel fizettünk a fodrásznál, a kozmetikusnál, a villanyszerelőnél. A pandémia azonban számos szokásunkat megváltoztatta, amelyeknek jó része hosszú távon is velünk marad. Ilyen az egyre népszerűbb kártyaelfogadás, ami gyorsabb, mint a készpénz és technikailag is egyszerű.

A kártyaelfogadás menő, az érintésmentes fizetés pedig tiszta és biztonságos, pont, ahogyan a vendégeid elvárják, amikor a kozmetikusuknál tesznek látogatást. A kártyaelfogadás lehetőségével ráadásul nyithatsz egy tágabb ügyfélkör felé is. Azokat a vendégeket is ki tudod szolgálni, akiknek fontos, hogy lépést tartsanak a modern világ nyújtotta lehetőségekkel, akik már nem érzik kényelmesnek, hogy a pénztárcájukban kotorászva fizessenek távozás előtt. Vagyis végső soron a kártyaelfogadással többet nyersz, mint amennyi a költsége. Ha pedig esetleg a borravaló miatt hezitálnál, az sem probléma, mivel kártyával is kaphatsz borravalót a vendégeidtől!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek