Kozmetikusként szeretnél idén is valami meglepő, ám annál kellemesebb szolgáltatással előrukkolni a vendégeid számára? A szépségiparban is egyre jobban előre törnek a digitális megoldások, legyen szó regenerációs hatásokat elemző applikációkról, minden eddiginél személyre szabottabb egyéni bőrápolási megoldásokat lehetővé tevő szoftverekről, vagy a készpénzhasználatot kiváltó kártyaleolvasók bevezetéséről.

2022-ben továbbra is meghatározó kozmetikai trend lesz:

  • a natúr, a bio, az ökológiailag tudatos termelésből kikerülő alapanyagok és bőrápolók használata,
  • nagy népszerűségnek örvendenek majd a különleges összetevőkből álló, egzotikus származási helyű krémek, lemosók és szappanok,
  • ugyanakkor vélhetően marad a minimalista, de mindenképpen az ésszerű mennyiségű anyaghasználatra odafigyelő arcápolás iránti igény,
  • a minden eddiginél személyre szabottabb kezelések is még nagyobb teret hódítanak, de
  • szépségipari szakértők szerint a kor digitális követelményeinek megfelelő extrák – például a termékekhez vagy azok vásárlásához kapcsolódó applikációk – is meghatározó szerepet töltenek majd be a fogyasztók választásaiban.

Mindenképpen érdemes tovább gondolkodni a digitális vívmányok területén, ha az ember kozmetikusként szeretne ebben az évben is valami meglepő, ám annál kellemesebb szolgáltatással előrukkolni. Korántsem kell azonban feltétlenül leragadni közvetlenül a kozmetikai termékekhez kapcsolódó online megoldásoknál.

Jelentősen megváltozott például az emberek hozzáállása az elmúlt években a készpénzfizetéssel kapcsolatban a személyes, szépségipari szolgáltatások igénybevétele esetén is. Egy kártyaleolvasó telepítésével például számos előnyre és komoly elégedettségnövekedésre tehetünk szert a teljes vendégkört tekintve.

Az emberek ugyanis ma már szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla. A kártyaelfogadás ma már alap, ráadásul többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül. Kozmetikusként is kaphatsz borravalót kártyával, nem mellesleg a kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál!

Egy szó, mint száz: kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb. A terminál a barátod, nem véletlen, hogy aki eddig bevezette, megszerette!

Egyértelmű, hogy a digitális megoldásoké a jövő. A kérdés csak az, ki mikor áll be a sorba, és szerez ezzel jókora versenyelőnyt a saját piacán. Ha már szakmai téren is egyre gyakrabban szembesülünk a digitalizáció jótékony hatásaival, miért ne próbálnánk ki, mit okoz ugyanez a napi munkamenetben az adminisztráció vagy a könyvelés területén?

Ha kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek