Jó pár, az elmúlt években kibontakozott körömtrend velünk marad 2022-ben is, de nem csak ezekre érdemes odafigyelni! A vendégek fizetési hajlandósága sem változik, sőt! Egyre többen és többen kérik majd a számtalan előnnyel járó kártyás fizetést.

Január elsejével nyilvánvalóan nem szűnnek meg az elmúlt időszakban kibontakozott trendek, és nem is születnek egy csapásra újak – a körmösök világában sem.

Nézzük, mi az, ami a szakértők szerint biztosan velünk marad 2022-ben is, mire érdemes készülnie egy magára és a szakmájára sokat adó körmös vállalkozónak!

Egyszerű, mégis változatos: ahogy a kozmetikai területen a minimalista arcápolásra, úgy a manikűrösök és a pedikűrösök között a már tavaly és tavaly előtt is nagy népszerűségnek örvendő egyszerűség iránti igényre van kilátás színben és formában egyaránt. Mindez ráadásul kiegészül azzal a csavarral, hogy minden körmön eltérő, de egyszerű minta lesz/lehet az elvárás a vendégek részéről.

  • Marad a francia manikűr is, de eltérő – akár egészen extravagáns – vonalszínekkel.
  • Érkezik a fémes hatás – bronzban, aranyban, ezüstben. (Korábban ezek a színek főként díszítőelemként bukkantak fel, most átvehetik az uralmat a teljes körömkreáció fölött.)
  • Nude – kis extrával: trendi marad a nude köröm is, azzal a csavarral, hogy például a széleken egy markáns csillogó réteg fut majd végig.

Ha hosszú távon tervező, innovatív körmös vagy, akiben dúl a versenyszellem és szeretnél minél jobban igazodni vendégeid igényeihez, akkor a szakmai trendek mellett hiba lenne megfeledkezned az egyéb jellegű fogyasztói trendekről – így például a fizetési szokások megváltozásáról.

Már a koronavírus-járvány kitörése előtt is rohamosan terjedt a készpénzkímélő megoldások használata Magyarországon, ennek pedig a pandémia csak új lendületet adott. Az innovációra és a digitális megoldásokra mindig is fogékony fiatalok mellett megjelentek a készpénzmentes fizetés iránt rajongó középkorúak, sőt, az idősebbek is.

Márpedig erre érdemes felkészülniük a szépségipar szereplőinek, így a műkörmös, manikűrös és pedikűrös vállalkozóknak is! Ez a trend ugyanis biztosan nem fordul a visszájára 2023-ban, de 2024-ben, sőt azután sem!

Ennek oka egyszerű:

  • Az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla!
  • A kártyaelfogadás ma már alap!
  • Körmösként kártyával is kaphatsz borravalót!
  • Kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb!
  • Kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál!

Hidd el, a kártyaelfogadás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül! A terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek