Hivatalosan is beköszöntött a hűvösebb idő, reggelente gyakorta már fagy, napközben pedig sokszor fúj a szél, amely komoly megpróbáltatások elé állítja a bőrödet. Ha nem szeretnéd, hogy fakó, száraz legyen az arcod, vagy kicserepesedett az ajkad, akkor eláruljuk, hogyan őrizheted meg könnyedén az őszi-téli hónapokban is a bőröd ragyogását.  

Ne feledkezz meg a tisztításról!

A tisztításról a hidegebb hónapokban sem szabad megfeledkezni, hiába érezzük úgy, hogy nem koszos a bőrünk. Ráadásul egy alapos tisztításnak köszönhetően a hidratálókrémünk értékes összetevői is könnyebben jutnak be a bőrünkbe és hatékonyabban szívódnak fel. A hűvösebb időkben építs be a napi rutinodba egy szérumot vagy arcolajat is. Hogy miért? Az extra hatóanyagoknak köszönhetően még a legszelesebb, leghűvösebb napokon sem kell majd amiatt aggódnod, hogy túl fakó a bőröd, esetleg elveszíti a rugalmasságát, feszességét. Fontos – hiába látjuk kevesebbet a napot ezekben az időszakokban –, hogy olyan krémet válassz, amely a hidratálás és táplálás mellett UV-szűrőket is tartalmaz! Továbbá használj rendszeresen éjszakai krémet is. És persze télen se feledkezz meg a megfelelő folyadékpótlásról, ugyanis ilyenkor is igaz, hogy nemcsak kívülről, belülről is hidratálni kell.

Fontos a hámlasztás is

A hámlasztást télen sem szabad elfelejteni, hiszen ennek a műveletnek köszönhetően távolíthatod el a bőröd elhalt hámsejtjeit. Sőt, a hámlasztásnak köszönhetően nyílnak meg a pórusaid is. Hogy ez utóbbi miért fontos? Mert így a – már korábban említett – krémmel, szérummal még eredményesebb hatást érhetsz el.

SOS megoldás: a mézes arcmaszk

Ha azonnali hidratálásra van szüksége a bőrödnek, akkor dobj fel egy arcmaszkot. Egy mézes változat például tökéletesen hidratálja a megviselt arcbőrt.

Ápold a szemkörnyékedet is

A szemkörnyéked különösen érzékeny terület, mivel az arcbőr rétege itt a legvékonyabb. Ezért még nagyobb figyelmet kell rá fordítani a hűvösebb napokon, amikor a hideg miatt egyébként is könnyezel vagy a szél miatt sokat pislogsz. Keress az üzletekben kimondottan szemkörnyékápolásra ajánlott krémeket, illetve szérumokat!

Ints búcsút a kicserepesedett ajaknak!

Tegye fel a kezét, akinek még sosem cserepesedett ki az ajka! Nincs is annál borzasztóbb érzés, amikor húzódik, fáj, kirepedezik, vérzik, a látványról pedig már ne is beszéljünk! Télen éppen ezért érdemes néhány naponta gyengéden leradíroznod az ajkad. Hidd el, az elhalt hámsejtek eltávolítása után sokkal könnyebben szívódik majd be az ajakápolód és a hatása is hosszabb ideig tart majd.

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek