Valószínűleg kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor egy víz-, gáz-, villany- vagy fűtésszerelő azzal szembesül, hogy az ügyfélnél nincs, vagy épp nincs elegendő készpénz. A megoldás azonban egyszerűbb, mint gondolnánk, ráadásul számos más előnnyel is jár.

Hiába kérdezik meg a legtöbben már a szakemberek házhoz hívásakor is, hogy várhatóan nagyjából mennyibe kerül majd a javítás, vagy valamelyik háztartási gép cseréje, gyakran csak szerelés közben derül ki, hogy nagyobb – azaz drágább – a gond, mint azt eredetileg gondoltuk.

A legtöbb mester biztosan került már olyan helyzetbe, hogy ezek után vagy a saját, vagy az ügyfél kocsijával furikázott fel-alá a városban a legközelebbi ATM-automata után kutatva. Nos, az ilyen, és ehhez hasonló időrabló, kínos helyzetek könnyedén elkerülhetők, ha a szakember saját bankkártya-leolvasóval érkezik a helyszínre.

Az ötlet először idegenül hangozhat, de érdemes végiggondolni, mennyi előnnyel jár egy saját POS-terminál:

  1. Az ember jóval többet nyer a kátyaelfogadással, mint amennyi a költsége, hiszen nem csak időt spórolunk a fizetési procedúra felgyorsításával, hanem rengeteg bosszúságtól is megkíméljük magunkat. Többé nem kell bíbelődni például az apróval és a visszajáróval, valamint az sem utolsó szempont, hogy nem szükséges nagyobb összegekkel a zsebünkben végigdolgoznunk egy teljes napot.
  2. Kártyával is kaphatunk borravalót! Erre ma már a szolgáltatók számos lehetőséget kínálnak, de akár maradhatunk annál a megoldásnál is, hogy az elvégzett munkát bankkártyával egyenlíti ki az ügyfél, a jattot pedig továbbra is adhatja készpénzben.
  3. Van ügyféligény, csak nem mindig látható! A 21. század digitális világában az élet minden területén egyre alapvetőbb igény a készpénzmentes fizetés lehetősége. Tetszik, nem tetszik, ezt hozta magával a számítógépek, a honlapok és az okostelefonok korszaka. A fiatalabb generációk tagjai számára nem kérdés, hogy a legújabb technológiai vívmányokat használják, de az idősebbek közül is egyre többen hajlanak arra, hogy a mindenhová magukkal cipelt fém- és papírpénzeket felváltsák egy plasztiklapra.
  4. A kátyaelfogadás menő! Nem mellesleg pedig biztosan pozitív hatással lesz a szakmai hírnevünkre is: lépéselőnybe kerülhetünk a versenytársainkhoz képest, így egyúttal növelhetjük a forgalmunkat is.
  5. A kártyaelfogadás gyorsabb, mint a készpénz és technikailag is egyszerű. Ha valaki kiszámolná, hogy az elmúlt években összesen mennyi időt bíbelődött a munkája során a fizetéshez kapcsolódó dolgokkal, nagyon meglepődne! Hányszor maradt lent a kocsiban a kisebb címletű bankjegy vagy az apró, és kellett leszaladni érte a lakásból? Hányszor kellett visszamenni az ügyfél házához, mert valaki tartozott a másiknak? Az ilyen és ehhez hasonló apróságokból akár több napnyi fölöslegesen eltékozolt idő is kijöhet, míg egy bankkártya-leolvasó terminál legfeljebb néhány másodperc alatt(!) elvégzi a teljes tranzakciót.

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek