Ma már számos ingyenes és/vagy online elérhető segédanyag, információs bázis, tudástár áll rendelkezésére a mestereknek vállalkozásuk fejlesztéséhez. Sőt, érdemes böngészniük az aktuális pályázati és képzési, esetleg együttműködési lehetőségek között is, akár más kollégákkal együtt vagy a helyi és országos szakmai szervezetekkel közösen.

Összegyűjtöttünk néhány olyan honlapot, amit érdemes megnyitni és áttanulmányozni, ha egy víz-, gáz-, fűtés- vagy klímaszerelő mester szeretne tisztában lenni a legfontosabb aktuális vállalkozásfejlesztési lehetőségekkel.

Kamarai és önkormányzati honlapok

A budapesti (BKIK), a megyei, szakmai kamarák, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) weboldalán nem csak az éppen elérhető hazai és EU-pályázatokkal kapcsolatban találhatók információk, de a következő időszakra meghirdetett képzési, szakképzési, vállalkozásfejlesztési kurzusokkal kapcsolatban is.

A székhely vagy működési hely szerint illetékes település honlapját is érdemes időről időre végig böngészni, hiszen itt a helyi sajátosságokhoz igazított kezdeményezésekre bukkanhatunk.

KAVOSZ, munka.hu

Létszámbővítési céllal a www.munka.hu weboldalt érdemes felkeresni, ahol nemcsak az aktuális bértámogatások és egyéb foglalkoztatási pályázatok, hanem számos, önfoglalkoztatók által igénybe vehető lehetőség is elérhető.

Forrásbővítéshez – például telephelyvásárláshoz, eszközbeszerzéshez – a KAVOSZ Zrt. oldalán található számos kedvezményes konstrukció. A társaság alapvető célja a lehető legtöbb hazai mikro-, kis- és középvállalkozás hitelhez jutásának elősegítése, elsősorban állami kamattámogatás biztosításával.

Készpénzmentes Zóna

Ha valaki az általa biztosított fizetési lehetőségek számát szeretné növelni, és egy POS-terminállal is digitalizálná vállalkozását, annak érdemes egy, az előnyökről és például az adózási tudnivalókról szóló, tematikus honlapon tájékozódnia.

Hiszen ahogy a pályázatok és a folyamatos vállalkozásfejlesztés, úgy az új technológiák bevezetése sem megkerülhető hosszú távon. Vagy ha igen, az a döntés mindenképp visszaköszön majd az ügyfelek megcsappanó, de legalábbis stagnáló számában.

A kártyaelfogadás ugyanis ma már minden szolgáltatás esetén alap! Az emberek szívesen fizetnének elektronikusan, akkor is, ha nem is beszélnek róla. A kártyaelfogadás ráadásul többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül. Hiszen amellett, hogy egy POS-terminállal az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb, a kártyaelfogadásnak köszönhetően a vállalkozásunk népszerűbb lehet másokénál. A borravaló miatt sem kell aggódnunk, kártyával is kaphatunk jattot.

A terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Kis-és középvállalkozásod van? De még nem vagy bankkártya-elfogadó? Az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek