Képzeld el a szituációt: a nyolcórás munka után rohan a vendéged, hogy beleférjen a napjába még egy gyors levezető edzés is, amit egy hete próbál bezsúfolni a naptárjába. Nagy igyekezetében azonban megfeledkezik arról, hogy nincs nála elegendő készpénz. Nagy büszkén, még épp időben odaér hozzád, azonban a napijegy és/vagy a bérlet vásárlásakor rádöbben, a pénztárcája üres, nálad pedig nem tud bankkártyával fizetni.

Ismerős a szituáció, ugye? Ezzel egyrészt ugrott a vendéged heti egy testmozgása, másrészt személyi edzőként te is elbuktad egy alkalom árát. És ami a legrosszabb, bár sokszor ott a helyszínen nem mutatja – sőt, gyakran még a vendég kér elnézést, amiért nincs nála készpénz –, a csalódottsága határtalan. Bár nem gondolnád, de igenis van ügyféligény a bankkártyás fizetésre, csak nem mindig látható!

Irreális elvárások

Azt se felejtsük el, hogy például a bérletek esetében, legyen szó csoportos óráról vagy személyi edzésről, általában nem kis összegről van szó! Miért is várnád el edzőként, hogy egy-egy magánóra összege vagy akár egy bérlet ára ott lapuljon a vendéged zsebében készpénzben? Ha igazán népszerű trénerré akarsz válni vagy az maradni továbbra is, akkor jól jegyezd meg, ma már a kártyaelfogadás menő!

Kifizetődő megoldás

Manapság ráadásul a kártyaelfogadással többet nyersz, mint amennyi a költsége, hiszen sokkal inkább vendégcsalogató egy olyan edző, aki elfogadja a bankkártyát, mint aki nem. Hogy miért? Mert nemcsak a járványügyi szempontból kockázatos készpénzhasználatot küszöbölheted ki, hanem például olyan kínos helyzeteket is elkerülhetsz vele, mint amikor nem tudsz visszaadni, mert korábban már mindenki tíz- vagy húszezressel fizetett, vagy egyszerűen a vendéged hagyta otthon a pénztárcáját és edzés előtt elfelejtett pénzt kivenni.

Gyorsabb és egyszerűbb

És ez még nem minden! A kártyaelfogadás gyorsabb, mint a készpénz és technikailag is egyszerű, mindössze pár másodpercet vesz igénybe. Így akár még neked is juthat két óra között egy kis szusszanásnyi időd. Ráadásul amiatt sem kell aggódnod, hogy elszámolod magad, vagy éppen rosszul adsz vissza a nagy kapkodásban. Logikusan merül fel a kérdés, de mi lesz a jattal? Jó, ha tudod, kártyával is kaphatsz borravalót! 

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek