Egy kutyakozmetika tulajdonos vállalkozónak is érdemes időről időre megvizsgálnia, hogyan csökkenthetők a havi költségei, és milyen irányba mutatnak a vendégek aktuális elvárásai – például a fizetési lehetőségek terén. Cikkünkből megtudhatod, mire érdemes odafigyelni egy kutyakozmetika következetes fejlesztésekor a szakmai trendek és a hatályos jogszabályok követése mellett.

Költségcsökkentés okosan

Szalonbérlet, rezsiköltségek, bankszámlavezetési és egyéb banki költségek, internet előfizetés, zenei jogdíjak, munkaruha – csak néhány egy kutyakozmetika működtetése során jelentkező havi költségek közül.

Egy vállalkozónak időről időre érdemes ránéznie a kiadási listájára, és utánajárnia, vajon nincs-e az aktuális kínálatban esetleg olcsóbb megoldás az adott témakörben. Nem hirdetett-e valamelyik bank olyan számlacsomag akciót, ami jobb, olcsóbb konstrukciót jelentene a vállalkozása számára? Nem csökkenthetők-e a rezsiköltségek például valamilyen alternatív energiatermelő rendszer bevezetésével?

Érdemes résen lenni, hiszen már havi néhány ezer vagy tízezer forint költségcsökkentés is növelheti a profitot.

A gazdik igényei bizony változnak!

Markánsan módosultak az elvárások az utóbbi időszakban például a fizetési szokások területén is. Egyre többen igénylik a bankkártyás fizetési lehetőséget, sőt, vannak, akik ma már egyáltalán nem is hordanak maguknál készpénzt, annyira alap ma már a kártyaelfogadás szinte minden üzletben.

Így hát nem csupán az állatszépészeti trendek alakulására érdemes odafigyelni, hanem a gazdik változó igényeire is!

Folyamatosan fejleszteni kell!

És ha már a fizetési szokások megváltozásánál – mint potenciális és szükséges fejlesztésnél – tartunk, érdemes végig venni annak előnyeit is, ha az ember belevág például egy POS-terminál beszerzésébe. Íme az 5 legfontosabb érv és egy ráadás:

  1. A kártyaelfogadás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül.
  2. Az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla.
  3. rtyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb
  4. Kártyával is kaphatsz borravalót!
  5. A kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál!

+1: A terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Jogszabályváltozások, pályázati lehetőségek

Nagy segítséget jelenthetnek az állami vagy európai uniós vállalkozásfejlesztési pályázatok is, esetleg kedvezményes hitelfelvételi lehetőségek, ha az ember új eszközbeszerzésben, létszámbővítésben vagy éppen tevékenységi kör bővítésben gondolkodik.

Mindezek mellett természetesen alapvető érdek és kötelesség a vonatkozó hatályos jogszabályok ismerete úgy a szakma, mint az általános adójogi és vállalkozási információk területén.

Kis-és középvállalkozásod van? De még nem vagy bankkártya-elfogadó? Az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek