Nem lehet többé kifogás egyetlen kereskedő, szolgáltató vagy vállalkozó számára sem, hogy azért nem teszi lehetővé a bankkártyás fizetés lehetőségét, mert a külön eszköz beszerzése esetleg macerával jár, körülményes cipeléskor vagy extra költséget jelent, ugyanis ma már bőven elegendő egy szoftveres alkalmazás az okostelefonon az érintéses bankkártya elfogadásához. Fodrászok, kozmetikusok, trénerek, víz-, gáz-, villanyszerelők, mutatjuk, hogyan lehet a mobilotokból egyszerűen, csupán pár lépésből bankkártyaelfogadó terminál!

Nem csak az idei év elejétől életbe lépett törvényi szabályozás okán (2021. január 1-től az online kasszával rendelkező kereskedőknek biztosítaniuk kell legalább egyféle elektronikus fizetést – szerk.), hanem a pandémia hatására is előtérbe kerültek a készpénzmentes, azon belül is az érintésmentes fizetési megoldások. A koronavírus-járvány óta gyakrabban fizetünk bankkártyával és olyan vásárlókat is elért ez a “hullám” – például az idősebb generációt –, akik korábban ragaszkodtak a készpénzhez. A jó hír, hogy most már a kereskedők/vállalkozók akár azt is megtehetik, hogy a saját okostelefonjukon fogadjanak érintésmentes fizetéseket.

A megoldás a zsebekben lapul: Telefonterminál!

A Telefonterminált rendkívül egyszerű beüzemelni: csupán szerződést kell kötni egy szabadon választott fizetési szolgáltatóval (ezen az oldalon pl. megtalálhatók a Telefonterminált kínáló fizetési szolgáltatók Magyarországon), majd letölteni az alkalmazást a Google Play-ből. (A Telefonterminál alkalmazás használatához arra alkalmas Android operációs rendszert futtató, NFC-képes készülék, valamint internetelérés szükséges. Ellenben nincs szükség semmilyen adapterre, kábelre, vagy egyéb külső eszközre.)

Ezután már lehetővé is válik, hogy a saját okostelefonjukat használva fogadjanak elektronikus fizetéseket a vállalkozók. Tehetik mindezt menet közben, bárhol és bármikor három egyszerű lépésben:

  1. lépés: írja be a fizetendő összeget az applikációba.
  2. lépés: a vásárló/ügyfél tartsa közel érintésmentes fizetésre alkalmas bankkártyáját vagy okoseszközét a mobiltelefon azon részéhez, ahol az NFC-érzékelő van.
  3. lépés: a sikeres fizetésről szóló bizonylatot továbbítsa e-mailben vagy SMS-ben a vevőnek. (Ez elmaradhat, ha a vásárló nem kéri a bizonylatot.)

Az ügyfelek számára ez egy gyors, egyszerű, tiszta, kényelmes és biztonságos fizetési mód – legyen szó akár érintésmentes kártyáról, digitális tárcáról, tabletről vagy okosóráról. A kereskedők azért kedvelhetik a Telefonterminált, mert nincs szükség extra eszközre, külön terminálra a bankkártyaelfogadáshoz. A vásárlók számára bárhol, bármikor biztosított az érintésmentes fizetés; és mivel az erre alkalmas bankkártyák vagy okoseszközök ugyanazzal a biztonsági technológiával védettek, mint a chipkártyák, a fizetés ezekkel is gyors, kényelmes és biztonságos.

Emlékeztetőül: a kártyaelfogadásnak számtalan előnye létezik, íme a legfontosabbak:

  1. A kártyaelfogadás gyorsabb, mint a készpénz és technikailag is egyszerű.
  2. A kártyaelfogadással többet nyersz, mint amennyi a költsége.
  3. Kártyával is kaphatsz borravalót!
  4. Van ügyféligény a kártyás fizetésre, csak nem mindig látható!
  5. A kártyaelfogadás menő!

A lényeg azonban az, hogy olyan kártyaelfogadási megoldást válassz, ami a legjobban passzol hozzád! Erre az oldalra kattintva hasznos segítséget találsz az elinduláshoz!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek