Manapság nehéz megtalálni a legjobb szakembert, legyen szó bármilyen területről. Különösen igaz ez akkor, ha négylábú barátunknak keresünk megfelelő kutyakozmetikust! Mivel kedvencünk nem tudja szavakba önteni, hogy szimpatikus-e az illető, jól érzi-e magát a kezei között, nekünk kell alaposan feltérképeznünk a kiszemelt szakembert. Az alábbi tippek segíthetnek a gazdiknak, hogy a kutyusok végül a legjobb kezekbe kerüljenek!

Kérdezzünk körbe!

A legegyszerűbb, ha kutyás ismerőseinktől, barátainktól kérdezzük meg, ők kihez viszik a kedvencüket. Ha nincs ilyen, nem probléma, akkor keressünk rá az interneten. Nézzük meg egy-egy kutyakozmetikus közösségi oldalát, kitől, milyen visszajelzéseket kapott, milyen kommentek érkeztek a profilja alá. Ha több a pozitív, mint a negatív és sokan ajánlják, akkor kicsi az esélye, hogy csalódjunk. Végső esetben az állatorvosunktól is kérhetünk tanácsot, hátha tud ajánlani valakit, aki megbízható és szépen dolgozik.

Terepszemle

Ha megtaláltuk a kiszemelt szakembert – de még mielőtt bármilyen szolgáltatást választanánk –, vigyük el a kutyánkat a kozmetikába. Ha úgy érezzük, tetszik neki a hely, nem morog, nem fél a kozmetikustól, biztosan nem lesz gond később sem például olyankor, amikor nyírja a szőrét, tisztítja a fülét, vagy épp vágja a körmét. Ha azonban a bizalmatlanság legapróbb jele is érződik rajta, keressünk másik szakembert. Ugyanez a helyzet akkor is, ha nemcsak a kedvencünk, hanem mi sem érezzük jól magunkat a szalonban. Ha pedig a kutyakozmetikus felszerelése hagy kivetnivalót maga után, például egyféle sampont használ, vagy az ollóját nem fertőtleníti rendszeresen, akkor szintén mindenképp álljunk tovább!

Személyiségteszt

Az sem mindegy, hogy a kutyakozmetikus hogyan bánik a kis kedvenccel. Valóban és őszintén szeretetteljesen szól hozzá, vagy ez is csak egy munka a számára, és sugárzik róla a „legyünk már túl rajta” érzés. Továbbá, ne felejtsünk el rákérdezni a végzettségére sem, hogy biztosak legyünk benne, szakemberrel van dolgunk, nem pedig egy kóklerrel.

Ha megvan a kiszemelt…

Akkor se dőljünk hátra! Első alkalommal semmiképpen se hagyjuk magára a kedvencünket a kutyakozmetikusnál! Inkább legyünk résen! Ha úgy látjuk, mégsem tudja kellőképpen megnyugtatni a négylábút, jobb, ha másik szakembert keresünk.

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek