Noha az Instagramot, a különböző közösségi oldalakat vagy akár a netbankot ma már szinte mindenki magától értetődő természetességgel használja, addig számos hétköznapi, digitális vívmány és lehetőség nem terjedt még el a különböző szolgáltatásokat nyújtó vállalkozók – például a műkörmösök, fodrászok, edzők, kozmetikusok – körében. Pedig érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy például a kártyás fizetés lehetősége, azaz a POS-terminál bevezetése nem járna-e óriási előnyökkel a számukra. Azt is elmondjuk, miért!

Elmúltak azok az idők, amikor egy szépségiparban dolgozó vállalkozónak elegendő volt jól, illetve igényesen dolgoznia, és máris elterjedt a híre, ezek után pedig már csak fogadnia kellett a szalonja vagy az asztala előtt sorakozó vendégeket. Ma már például egy műkörmösnek is számtalan kihívásnak kell megfelelnie. A vendégek egyre másra állnak elő az igényeikkel – és ezek korántsem mindig csak a körmük színére vagy formájára vonatkoznak.

Akárhogy legyen is, a sokrétű elvárásoknak való megfelelésben sokat segítenek az online világ és a digitális innovációk nyújtotta lehetőségek. Mert mi is lenne velünk az Instagram, a Facebook, a különböző online szakmai fórumok és továbbképzések, az emailben leadott rendelések, a netbankon keresztül átutalt teljesítések nélkül? Szinte elképzelhetetlenül nehéz lenne az életünk, pláne a vállalkozásunk vezetése!

Lépj az elsők között!

Számos olyan vívmány van, amelynek a használata egyelőre korántsem természetes a műkörmös vállalkozók körében. Érdemes elgondolkodni azon, hogy ezek közül némelyik – ilyen például a kártyaelfogadás, azaz a POS-terminál bevezetése – nem járna-e óriási előnyökkel számukra.

Ha már oly sok mindent online és/vagy digitálisan intézünk, illetve vásárolunk, miért ne várhatnánk el teljesen természetes módon, hogy a műkörmösnél is bankkártyás fizetéssel egyenlítsük ki a számlát?

Annak, hogy a vendégek készpénz helyett kártyával fizetnek, számos előnye van. Az egészségügyi indokokat a papírpénz és az érmék kapcsán egy világjárvány közepén talán nem is kell magyarázni, de emellett is akad jó néhány érv az elektronikus fizetés mellett, íme:

  1. A kártyaelfogadás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül.
  2. Kártyával is kaphatsz borravalót!
  3. Az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem is beszélnek róla.
  4. A kártyaelfogadás ma már alap!
  5. Kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb.
  6. A kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál!

Egy nemrég végzett kutatás eredményei szerint egyébként a régió országai közül Magyarországon is többen vannak ma már azok, akik, ha csak tehetik, bankkártyával vagy egyéb digitális módon fizetnek. A régió egészét nézve pedig minden második megkérdezett válaszolt úgy, hogy ha csak teheti, készpénzmentesen fizet, vagyis kifejezetten kerüli a bankjegyek használatát.

Egy biztos: a terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette! Az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek