Mi lenne, ha az idei újévi fogadalmak közé felvennél kivételesen pár vadonatúj, szakmai ötletet, amikkel hosszútávon a vállalkozásodat is fejlesztheted?

A december mindig kiemelt hónapja és az egyik legszebb időszaka az évnek. Az utolsó napokban a legtöbbünk általában számot vet az idei eredményeivel, sikereivel és szembenéz a jövő év kihívásaival. A legtöbben ilyenkor komoly életmód- vagy akár szakmabeli elhatározásokat is tesznek, hogy pozitívan, előremutató fogadalmakkal kezdjék meg az évet. A leggyakoribbak közé a fizikai jólétünk javítását célzó elhatározások tartoznak: egészséges táplálkozás, fogyás, több testedzés, a káros szokásainktól való megszabadulás, de ugyanígy igaz az is, hogy a karrierünk, szakmai előrejutásunk szempontjából is hajlamosak vagyunk alapjaiban átgondolni eddigi működésünket.

Az új év kezdete, különösen az első egy-két hónap általában csendes „ráhangolódással” telik az előttünk álló időszakra. Végre túl vagyunk a karácsonyi fennforgáson, méltóképpen és önfeledten ünnepelve elbúcsúztattuk az óévet, jut egy kis időnk nyugodtabb körülmények között átgondolni, hogy melyek azok a dolgok, amiket akár a vállalkozásunk, akár szeretteink/családunk érdekében érdemes megterveznünk/felvennünk a feladataink közé. Nos, míg utóbbi mindenki számára egyéni döntés és a személyes életkörülményeinek a kérdése, az, hogy például kis- vagy középvállalkozóként milyen újításokkal készül valaki 2022-re, mit mutatnak a trendek és mire vágynak általában és elsődlegesen az ügyfelek, akár már most is jól látható!

A koronavírus-járvány és a mögöttünk álló pandémiás időszak alapjaiban forgatta fel a korábban megszokott életünket. Nemcsak az egészségünket illetően lettünk sokkal tudatosabbak, hanem például a pénzügyi szokásainkat/viselkedésünket is radikálisan átformálta az elmúlt időszak. A higiéniát érintő óvatosság soha nem látott módon és erővel söpörte el a korábbi, készpénzhez való ragaszkodásunkat és nyitott meg egy új, minden eddiginél hangsúlyosabb igényre épülő utat a digitális technológiák felé. Így, ami már most biztosan látszik, hogy a boldogulás a jövőben elképzelhetetlen az olyan vállalkozók – például akár mesteremberek – számára, akik nem haladnak a korral, nem veszik figyelembe a megmutatkozó ügyféligényeket – például a kártyás fizetés iránt – és nem vállnak maguk is termináltulajdonossá. A jó hír, hogy ezt nem csupán amiatt kell és érdemes megtenniük, mert kutatások szerint mostanra alapelvárás lett hazánkban a kártyaelfogadás, hanem mert ezzel a saját vállalkozásuknak is jót tesznek. Mondunk is rögtön 7 indokot, ami mindezt bizonyítja:

1.: A kártyaelfogadás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül.                         

2.: Kártyával is kaphatsz borravalót!                                                                                      

3.: Az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem is beszélnek róla.

4.: A kártyaelfogadás ma már alap!                                                                           

5.: Kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb.                         

6.: A kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál!

7.: A terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek