Maradjon hosszú vagy vágjam rövidebbre? Hajtőemelést vagy inkább festést készítsek? Egy fényképen látható frizurát vegyek alapul vagy szabad kezet ad nekem?
Ha téged is általában ezek a kérdések foglalkoztatnak a nap elején, akkor nagy valószínűséggel fodrászként dolgozol és izgatottan várod az aktuális vendégeidet. Lehetséges azonban, hogy az ő fejükben egészen más kérdések, sőt, konkrétan az az egy gondolat motoszkál: vajon tudnak-e majd bankkártyával fizetni?

A szépségipar egyik sajátja, hogy egyes trendek kimennek a divatból, mások pedig előtérbe kerülnek. Daueroltatni például már egyre kevesebben szeretnének, az ősz hajszálak elfedésére és a hajszín felfrissítésére viszont számos trükköt ismerünk. Aki fél a festéstől, az már színezést vagy mosás után halványuló melírt is kérhet.

Évek óta hódít a hosszú haj középső részét és végét kiemelő balayage-frizura, de talán ezzel kell a legóvatosabban bánnod, ha a legjobbat szeretnéd annak, aki rád bízza frizurája elkészítését. Az igazán felelősségteljes profik azt mondják, légy résen, ha vendéged haja roncsolt, durva és menthetetlenül száraz! Ilyenkor inkább – első lépésként – a hajszerkezet újjáépítésén érdemes dolgozni, mert a balayage nemcsak, hogy nem mutat majd szépen egy igénybe vett és megviselt szerkezetű hajon, de akár még ronthatja is az összhatást, a további roncsolásról nem is beszélve…

Az egészséges tincsek védelmében hadd emlékeztessünk arra az aranyszabályra is, amit biztosan ismersz: csak annyit vágj a hajból, amennyit a vendéged kér! Még akkor is, ha meg tudnád győzni arról, mennyivel egészségesebbnek tűnne az összkép jó pár centivel rövidebben. Sokan legalább annyira bíznak a fodrászukban, amennyire a fogorvosukban vagy a bőrgyógyászukban, hiszen az emberek hajával foglalkozni legalább annyira kényes dolog, mintha a fogukat vagy a bőrüket vennéd kezelésbe.

Hogyan nyújthatod számukra a legjobbat? Ne csak a technikák és az alapanyagok tekintetében légy naprakész, hanem akkor is, amikor a fizetésre kerül a sor. Ne várd el a vendégeidtől, hogy készpénzt hordjanak maguknál, hanem válj te is bankkártya-elfogadóvá! Amikor megkérdezik, lehet-e nálad kártyával fizetni, azonnal mondj igent! Hogy miért? Mert:

  • A kártyaelfogadás ma már alap!
  • Kártyával is kaphatsz borravalót!
  • Kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb!
  • Kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál!

Hidd el, a kártyaelfogadás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül! A terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek