2021-et írunk, amikor már nem elég, ha egy fodrász magabiztos kézzel készíti el a legdivatosabb frizurákat, emellett arra is szükség van, hogy a vendégek az időpontfoglalástól a fizetésig úgy érezzék, ők állnak a középpontban. Íme a fodrászat világának, a „salon tech”-nek a legújabb fejlesztései, amelyek megkönnyítik a munkát, ugyanakkor elejét veszik sok felesleges pazarlásnak és bosszankodásnak. Lássuk, mire van szüksége egy ízig-vérig modern fodrásznak és fodrászatnak!

A világ legjobb hajsütővasa

A GH Beauty Lab tesztjén bizonyult győztesnek a CHI Lava Curl Shot hajsütője, amely ugyan a drágább eszközök közé tartozik, de aki fodrászként képzeli el a jövőjét, érdemes befektetésként gondolnia a bő 97 dolláros eszközre. A szakmai labor független tesztje szerint a hajsütővassal tökéletes göndör fürtöket lehet varázsolni a vendégeknek, akik értékelni fogják, hogy a CHI megoldását úgy alakították ki, hogy ne húzza a hajszálakat. A hajsütő óriási előnye, hogy rendkívül könnyű, így akár egy egész napos használat végén sem szakad le az ember karja. A labor egyik munkatársa egyébként úgy fogalmazott, hogy a hajsütő használatát már az első alkalommal könnyű elsajátítani, emellett a kialakítása lehetővé teszi, hogy könnyen hozzáférjünk a nehezebben elérhető hajszálakhoz is.

Vess véget a pazarlásnak!

Rendkívül bosszantó, amikor a nap végén jövünk rá, hogy pocsékba ment a méregdrága hajfesték, vagy amikor nem találjuk egy szín kikeverésekor a pontos összetételt. Ennek vet véget a Vish intelligens rendszere, amely lehetővé teszi, hogy mi csak a munkánkra koncentráljunk, a szoftver pedig elvégzi az adminisztrációt. Az intelligens mérleg automatikusan feljegyzi, hogy milyen összetevőket használunk egy-egy hajszín kikeveréséhez, a formulát pedig elmenti, hogy legközelebb ne kelljen keresgélni, hanem egyetlen gombnyomással elő lehessen hívni. A Vish folyamatosan figyeli a raktárkészletet is, így mindig pontosan tudni, mikor kell valamiből utánrendelni és melyik formulát kedvelik a legjobban a vendégek.

Hajformázó kefe törékeny hajra

Nem csak praktikus, de gyönyörű is a Drybar hajformázó keféje, amely elnyerte a GH Beauty Labs dizájndíját. A hajszárítót és hajformázó kefét kombináló eszköz könnyedén siklik a hajon és úgy szárítja a hajszálakat, hogy közben nem melegíti túl azokat, és a fejbőrt is kíméli. Ideális választás törékeny hajhoz is, a tartós használatot pedig pillekönnyű súlya teszi lehetővé. Tény, hogy nem olcsó darab – 150 dollárba kerül – de akárcsak az előző, erre is érdemes hosszútávú befektetésként tekinteni.

Soha többé üres időpont!

Ugye milyen bosszantó, amikor a vendég lefoglalja az időpontot, aztán az utolsó pillanatban lemondja vagy el sem jön? Ilyen és ehhez hasonló problémákat old meg a SalonBiz üzletvezetői szoftvere, amivel az időpontfoglalásokat kezelhetünk, értesíthetjük a kollégákat, hogy mindig mindenki tudja, mikorra van beosztva, de akár az érintésmentes fizetés is menedzselhető általa. Az egyik legjobb része a REACH nevű automatizált eszköz, amely a korábbi tranzakciók elemzésével képes valós időben követni a foglalások alakulását, ha pedig az utolsó pillanatban lemondanának egy időpontot, megtalálja azt az ügyfelet, aki a legnagyobb valószínűséggel foglalhatja el a megüresedett helyet. Ráadásul a Reach használata az első hónapban teljesen ingyenes!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek