Ma már egyre több kutyakozmetikában lehet bankkártyával fizetni, de még mindig akadnak olyan ebfazonírozó vállalkozók, akik ódzkodnak a POS-terminál telepítésétől. Mutatjuk az objektív és szubjektív érveket emellett az apró, ám annál jobban megtérülő fejlesztés mellett!

Azt teljesen természetesnek gondoljuk, hogy vendégeink a webáruházakból bankkártyával rendelnek kedvenceiknek tápot, sampont, ruhát, vagy egyéb, szezonális kiegészítőket. Illetve, hogy ugyanígy fizetnek egy kutyapanzióban vagy épp az állatorvosnál. De mi a helyzet akkor, ha a kutyusunk ápolt körmeiről vagy épp frissen nyírt szőréről esik szó?

Bár napjainkban már egyre több kutyakozmetika rendelkezik POS-terminállal, és az erről szóló információt mindenki igyekszik is kiemelni a honlapján, illetve Facebook-oldalán, egyelőre sajnos korántsem ez az általános gyakorlat.

Pedig a kártyaelfogadás – főként, hogy 2021-et írunk! – számtalan előnnyel jár. Talán eddig kevesen gondolták végig valamennyi szempontot, ezért mi most összegyűjtöttük őket:

  1. Egy vagy több kutya, póráz, táska, egyéb csomagok, télen kabát, rossz időben esernyő – sok olyan helyzet adódhat, amikor igazi megkönnyebbülést jelenthet, ha a gazdinak nem kell a különböző bankjegyekkel és az érmék előbányászásával bajlódnia a kozmetikában, hanem egyszerűen csak előhúzza a farzsebéből a kis plasztikkártyát.
  2. A kártyaelfogadás gyorsabb, mint a készpénz és technikailag is egyszerű! Arról a kellemetlenségről már nem is beszélve, hogy elkerülhetjük a rossz vagy épp a figyelmetlen számolásból adódó problémákat.
  3. Kártyával is kapsz borravalót! Ma már akár azt is lehetővé teszik a különböző terminálok, hogy a vendég fix összegek közül válasszon. Ő maga is beállíthatja, mennyi plusz pénzt vonjanak le a kártyájáról, de akár a készpénzes borravalónál is maradhattok.
  4. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt időszakban sokan átszoktak valamilyen készpénzmentes fizetési megoldásra, és a szakértők szerint nagy részük a pandémia lecsengése után sem fog visszatérni a készpénzhez. Úgyhogy senki ne lepődjön meg, ha mostantól még az idősebb korosztályhoz tartozó vendégek is inkább a bankkártyájukkal szeretnének fizetni!
  5. Nem véletlen, hogy egyre több kutyakozmetika emeli ki kommunikációjában, hogy a szolgáltatásai között immár megtalálható a kártyás fizetés lehetősége is. A kártyaelfogadás ugyanis menő! Sőt, a fiatalok számára egyenesen alapvető elvárás. Piaci előnyt kovácsolhatsz belőle, ha időben felismered ezt az igényt, és ezzel a gazdik kedvére teszel.
  6. Valójában tehát az objektív és szubjektív szempontokat is figyelembe véve a kártyaelfogadással biztosan többet nyersz, mint amennyi a költsége!

Sokan egyébként már csak azután szembesültek vele, hogy mekkora igény van a POS-terminálra a vendégeik részéről, amikor már bevezették azt. Mindez arról árulkodik, hogy van ügyféligény, csak nem mindig látható, tehát még ha a gazdik maguktól nem is mondják, sokan szeretnék igénybe venni ezt a szolgáltatást. Érdemes lehet utánajárni, hogy vajon a te vendégköröd hogyan áll ehhez a kérdéshez!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek