Kutyakozmetikusként biztosan találkoztál már olyan négylábúval, aminek egy másik eb tett kárt a szőrében, vagy az apróbb horzsolásait, harapásnyomait egy elfajult köztéri csetepaté után fertőtlenítened, kezelned kellett. Összeszedtük, mi mindenre kell figyelned, ha különleges kéréssel esik be hozzád egy vendéged. Azt is eláruljuk, hogy a gazdinak melyik lesz a legkülönlegesebb kérése, és hogyan tudod azt teljesíteni.

A jó idő beköszöntével egyre többen vágyunk a szabadba. Akár társasággal, akár négylábú kedvencünkkel együtt húzunk edzőcipőt, fel kell rá készülnünk, hogy mások is lesznek körülöttünk, ha a közeli parkba vagy erdőbe megyünk. A kutyatartóknak sokszor a kedvenc parkjuk törzsközönségéhez is alkalmazkodniuk kell, mert előfordul, hogy olyan szőrös barátok is föltűnnek a színen, akiket a kedvencük nem kedvel, sőt, támadóan lép föl velük szemben. Nem vagy állatorvos, ezt a hozzád bejelentkezők is tudják, mégis nagyon fontos, hogy legalább olyan higiénikus legyen a szalonod és az eszközeid, mint az orvosi rendelőké. Elég hozzá egy benőtt köröm vagy egy koszos, elfertőződött seb, és máris tőled várja a segítséget a páciens és gazdája.

Szem előtt kell tartanod azt a tényt, hogy az átlagosnál érzékenyebb fajták nem tudják elviselni a kutyasamponok illatát, ezért érdemes illatmentes termékeket is tartanod. A speciális fertőtlenítőszer is elengedhetetlen, főleg olyankor, amikor a vendég hátsó fertályát tisztítod meg. Nem szabad megfeledkezned a személyre (illetve a kutyára) szabott kiegészítőkről sem: nemcsak a csipeszeket, ollókat kell váltogatnod a kis- és nagytestű vendégek érkezése között, hanem a keféket és a fésűket is.

Ha már ennyi mindent megteszel a négylábú vendégeidért, akkor a kétlábúaknak is a kedvében kell járnod. Ők viszont nem jutalomfalatban reménykednek, hanem abban, hogy nálad is tudnak majd kártyával fizetni. Ahhoz, hogy ez lehetséges legyen, csupán a mobiltelefonodra lesz szükséged és egy alkalmazásra, amit letöltesz rá. A készüléket így egyszerűen Telefonterminállá alakíthatod és már készen is vagy!

Miért érdemes belevágnod? Mert:

  • Az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla.
  • Kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb!
  • A kártyaelfogadás ma már alap!
  • Kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál.
  • Kártyával is kaphatsz borravalót.

A kártyaelfogadás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül. A terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek