Az abszolút világrekorder a leghosszabb körmök versenyében egy most 80 éves hölgy, aki 30 éven át növesztette ékességeit, de végül egy autóbaleset következtében elveszítette őket. A legdrágább manikűr a Földön jelenleg 30 ezer dollárba kerül, a legdrágább körömlakkért pedig 250 ezer dollárt is elkérnek. Legeket gyűjtöttünk a körmök, a műkörmök és műkörmösök világából.

20 órás manikűr

2021 áprilisának első napjaiban vágatta le körmeit a houstoni Ayanna Williams, akit addig a világ aktuálisan leghosszabb körmű nőjeként tartottak számon. 2017-ben a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, miután körmei hossza elérte az összesen 5,8 métert. Neki akkoriban egy manikűrözés több mint 20 órát, azaz csaknem három teljes munkanapot vett igénybe.

Körmeit végül egy texasi bőrgyógyász vágta le, természetesen nem hagyományos ollóval, hanem gyakorlatilag egy mini flexszel. Ayanna összesen 7,3 méter körömtől szabadult meg, és azt tervezi, hogy most már legfeljebb csak darabonként 15 centisre növeszti meg őket.

 

„A körmeimmel és nélkülük is királynő leszek. Nem a körmeim határoznak meg engem, én határozom meg a körmeimet” – mondta.

Williams levágott körmei nem vesznek kárba, azokat a különleges, furcsa és bizarr dolgokat gyűjtő Ripley’s Believe It or Not! orlandói múzeumban állítják ki.

Az abszolút világrekorder egyébként Lee Redmond, akinek körmeit szintén a fenti múzeum őrzi. Az 1941-es születésű hölgy 7,5 méteres összhosszúságot ért el. Legrövidebb körme is hosszabb volt 72 centiméternél, bal hüvelykujján pedig a köröm mérete elérte a 80 centit.

Lee egy 2009-es autóbalesetben veszítette el az ékességeit, éppen 30 évvel azután, hogy elkezdte őket növeszteni.

267 karátnyi fekete gyémánt

Kelly Osbourne négy évvel később – 2013-ban – viselte először azt a körömlakkmárkát, amelynek nevéhez ma a világ legdrágább manikűrszervize fűződik: az Egyesült Államokban bárki számára elérhető szolgáltatás ára 30 ezer dollár. Ebben az összegben persze nincsen benne a speciális és exkluzív körömlakkok ára.
Ezek árfolyama manapság 100 és 250 ezer dollár között mozog. Ide sorolják a szakemberek az Azature-t, a Models Own-t, az Ellie Cosmetics-t és a Red Carpet Manicure’s márkákat is. Az Azature Pogosian Black Diamond kollekciójának üvegcséiben például 267 karátnyi fekete gyémánt van.

Képforrás: YouTube

Ezek is érdekelhetnek