Sportolni bárhol, bármikor lehet! Ha nem szeretnénk bűntudatot érezni, hogy a nyaralás alatt a mozgás miatt a családdal töltött közös időből veszünk el, akkor inkább kössük össze a kellemest a hasznossal. Vegyük rá a családot is a sportolásra! A személyi edzőnk, a futópadunk vagy épp a kedvenc súlyzónk nélkül – amelyek nyilván nem férnek a bőröndünkbe –, kreatív megoldáshoz kell folyamodnunk. Hívjunk segítségül olyan eszközöket, amelyek kis helyet foglalnak a táskánkban, ugyanakkor szórakoztató lehet velük az edzés. Mutatjuk a legjobbakat!   

Futóverseny a tengerparton

Ha egy futópad nem is, egy sportcipő simán belefér mindenki bőröndjébe, még ha emiatt eggyel kevesebb papucsot is csomagolhat be az ember. Így például a futásról senkinek nem kell lemondania, pláne, ha egy tengerparti nyaralóhelyen élvezi a szeretteivel a jól megérdemelt szabadságot. Versenyezzenek a családtagok egymással a homokban, vagy építsenek különböző akadálypályákat, hogy még élvezetesebb legyen a futás. Fontos azonban betartani néhány alapvető szabályt! Nem mindegy például, hogy milyen talajon futunk. A legjobb, ha keményebb, vizesebb homokos részt választunk. Mivel a homokban futás megerőltető, így a megszokott táv és edzési idő helyett javasoljuk, hogy 20-25 percnél többet ne nagyon fussunk, még akkor sem, ha úgy érezzük, bírjuk. Továbbá természetesen kerüljük a tűző napot, főként a déli órákat! Az edzést mindig inkább kora reggelre vagy estére időzítsük, amikor már nincs akkora hőség, de már vagy- vagy még világos van, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket, például abból adódóan, hogy megbotlunk valamiben. Végül pedig, ne feledkezzünk meg a rendszeres folyadékpótlásról sem!

Ugrálókötelezés a családdal

Ha nem tartozik a család a futásért rajongók táborába, semmi baj! Ugrálókötelezhetünk is akár, sőt versenyezhetünk a gyerkőcökkel, ki bírja tovább a kötél hajtását. Így amellett, hogy jól szórakozunk, 20 perc alatt rengeteg kalóriát elégetünk, sőt az állóképességünket is fejlesztjük és a kardioedzésünket is letudjuk a napra. Hát nem nagyszerű?!

Gumiszalagozás párban

Egy gumiszalag bőven elfér a bőröndben, hiszen igencsak kis helyet foglal és súlyra is igazán könnyű. Magas népszerűsége nem csoda, hiszen sokféle edzésmunka elvégezhető a segítségével, ráadásul különböző hosszúságban, vastagságban kapható, így mindenki megtalálhatja a saját fizikai állapotához leginkább megfelelő darabot. Sőt, akár páros gyakorlatokat is végezhetünk gumiszalaggal! Így két legyet ütünk egy csapásra: nem kell a párunkat nélkülöznünk a nyaralás ideje alatt és közben edzhetünk is. Ha pedig azt szeretnénk, hogy a gumiszalagunk sokáig bírja és ne szakadjon el idő előtt, használat előtt egyszerűen szórjuk be hintőporral!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek