A vendégek többsége már megszokta, hogy amikor elindul a kozmetikushoz, automatikusan keres egy bankautomatát, hogy levegyen egy nagyobb összeget. Nem csoda, ugyanis például egy gyantázás tetőtől-talpig vagy egy komolyabb arctisztítás akár több tízezer forintba is kerülhet, és lássuk be, manapság nem sokan futkároznak húszezresekkel a pénztárcájukban!

Bár azt gondolnánk, ez így teljesen rendben van, és a „Sajnos csak készpénzzel tudsz fizetni” mondat után senkinek nem szabadna magát kellemetlenül éreznie – hiszen mostanra igazán elfogadhatták volna az emberek, mondhatni hozzászokhattak volna az évek során, hogy a kisebb üzletekben, egyes szolgáltatóknál csak készpénzzel lehet fizetni – ez nem igaz! Van ugyanis ügyféligény a bankkártyás fizetésre, csak nem mindig látható!

Nem kell a pénzlevétellel bajlódni

Egyrészt kozmetikusként a vendégeink életét is megkönnyítjük, ha nem kell beiktatniuk plusz programként a készpénzkivételt – ezzel akár több órát is megspórolhatunk azoknak, akik nem laknak egy automatákkal teli környéken –, és épp emiatt rengeteg stressztől is megszabadíthatjuk őket, hiszen csak a bankkártyájukat kell betenniük a táskájukba, amikor elindulnak otthonról. Másrészt nem hozzuk őket kellemetlen helyzetbe sem, például amikor kiderül, nincs elég készpénz náluk, hogy rendezzék a számlájukat. 

Nincs benne hibalehetőség, technikailag is egyszerű

Ugye előttünk van az a kép, amikor keressük az aprót, hogy vissza tudjunk adni, mert eddig mindenki nagy címlettel fizetett? Aztán feltesszük a vendégeinknek a kellemetlen kérdéseket: „Nincs esetleg kisebb?”, „Mi lenne, ha levonnám a visszajárót a következő alkalom árából?” A vendég pedig kínos szituációba kerül, hiszen lehet, hogy előre kiszámolta pénzét és az a pár ezer forint is hiányozna neki a havi büdzséjéből. Arról már nem is beszélve, hogy mire kiszámoljuk, ellenőrizzük, hogy jól adtunk-e vissza, értékes perceket veszítünk. Jó, ha tudjuk, hogy a kártyaelfogadás gyorsabb, mint a készpénzes fizetés és technikailag is egyszerű.

Kártyával is kapunk borravalót!

Logikusan merül fel a kérdés, na, de mi lesz a borravalóval?! Ha bevezetjük a bankkártya-elfogadást, akkor vajon adnak-e majd a vendégek? Emiatt sem kell aggódnunk! Kártyával is kaphatunk borravalót! A kártyaelfogadással tehát többet nyerünk, mint amennyi a költsége. És ha még mindig nem sikerült meggyőznünk, akkor csak annyit tennénk hozzá: a kártyaelfogadás menő!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek