Nyakunkon a nyár, vannak, akik már lefoglalták maguknak a szállásukat a szabadságuk idejére, míg mások még csak most keresik a legjobb lehetőségeket, de akad olyan is, aki majd az utolsó pillanatra hagyja ezt a kérdést. Bármelyik típusba is tartozzon a vendéged, egyre többekben merül fel az igény, hogy bankkártyával fizessenek. Ne okozz nekik csalódást, főképp, hogy a digitális megoldásokkal járó előnyöket te magad is élvezheted!

Beköszöntött a május, már nem kell arra számítani, hogy visszatérnek a hidegebb napok, egyre kitartóbban süt a nap, nincsenek már fagyos hajnalok sem. Sokan foglalták már le szállásukat a nyári szabadság idejére, míg mások még talán nézelődnek, és épp a napokban döntenek. Aztán persze vannak az örök halogatók, azok, akik mindent az utolsó pillanatra hagynak, így azt is, hol szállnak majd meg azokban a napban, amikor nyaralnak.

Egy azonban biztosan közös ezekben az emberekben: még a kiválasztott szálláshely lefoglalása előtt és aztán majd távozáskor is meg fogják kérdezni, hogy tudnak-e kártyával fizetni? Ha a válaszod nem, az nekik és neked is kínos pillanatokat okozhat. Ma már ugyanis szinte nincs olyan ember Magyarországon, akinek ne lenne bankkártyája. Ha pedig van bankkártyája, akkor a te szálláshelyeden szívesen fizetne is vele. Sokkal inkább, mint készpénzzel! Az emberek nem szeretnek több tízezer vagy százezer forinttal a zsebükben várost nézni, azt pedig egyenesen utálják, ha indulás előtt bankautomatát kell keresgélniük a környéken. Sokkal jobban szeretnének egy mozdulattal, gyorsan, egyszerűen és biztonságosan fizetni távozáskor. Ráadásul, ha megadod nekik a lehetőséget a digitális fizetésre, akkor nagyobb eséllyel választanak legközelebb is téged, és nagyobb eséllyel ajánlanak majd az ismerőseiknek is.

Mit kell tenned? Mindenféle kellemetlenséget könnyedén megelőzhetsz azzal, ha te is kártyaelfogadóvá válsz, amit ráadásul a honlapodon, közösségi oldaladon is büszkén hirdethetsz! Milyen előnyökkel jár, ha a vendégeid kártyával is fizethetnek nálad? Gyakorlatilag akár te is azonnal befizetheted a számláidat és rendezheted egyéb kiadásaidat is. Egy hónapban akár több órát is megspórolhatsz azzal, hogy nem állsz sorba készpénzért a bankautomatánál. Ráadásul ahhoz, hogy te is kártyaelfogadóvá válj, nem kell mást tenned, mint letöltened Android típusú telefonodra egy alkalmazást, és Telefonterminállá alakítanod azt. Ezután pedig már csak annyit kell felelned elégedetten, hogy „Persze!”, amikor arról kérdeznek, lehet-e nálad kártyával fizetni.

Miért különösen fontos, hogy a vendégeid akár kártyával is fizethessenek nálad? Azért, mert

  • Az emberek szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla.
  • Kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb!
  • A kártyaelfogadás ma már alap!
  • Kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozásod másokénál.
  • Ráadásul a terminál a barátod, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Képforrás: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek