Ahogy a frizuradivatok, idővel úgy változnak a vendégek elvárásai és fizetési szokásai is. Az elmúlt időszakban például egyre többen kezdték mellőzni a készpénz használatát, nem meglepő módon, hiszen a világjárvány is egy új, plusz lendületet adott ennek a tendenciának. Megnéztük, milyen előnyökkel jár, ha egy fodrász vagy fodrászat biztosítja a bankkártya-elfogadást a vendégei számára.

A fiatalok eddig is szerették, de most már az idősebbek is kedvelik

Minél fiatalabb egy vendég, annál biztosabb, hogy a digitális generáció szülötte, vagyis olyan magától értetődően használja a bankkártyáját, mint a fodrász a hajszárítót vagy az ollót.

A koronavírus-járvány kezdete óta azonban még azok is elgondolkodtak, hogy feltétlenül szükséges-e folyton pénzérméket és papírbankókat cserélgetniük, akik eddig abban a tudatban éltek, hogy biztosan nem létezik biztonságosabb fizetési mód a készpénznél. Közülük sokan ma már a fiatalokhoz hasonló magabiztossággal használják a bankkártyájukat, és szinte biztosra vehető, hogy a járvány lecsengése után is szívesen választanák ezt a fizetési módot, ahol csak lehetőségük lenne rá.

Hozzátartozik a prémium szolgáltatáshoz

Manapság egy szolgáltatás színvonalának egyik legalapvetőbb fokmérője, hogy képes-e minden vásárlói igényre választ adni. A készpénzmentes fizetés lehetősége például pontosan egy ilyen igény. Napjainkban a kártyaelfogadás az üzletekben vagy a szolgáltató- és szépségiparban nemcsak, hogy népszerű, de egyenesen menő is!

Egyszerűbb, gyorsabb

A bankkártyás fizetés kevésbé akasztja meg a munkafolyamatot, mint a készpénzzel való bíbelődés. Gondoljunk csak arra a gyakori esetre, amikor egymás után a harmadik vendég szeretne húszezressel fizetni, és kezdődik a futkorászás a szomszédos boltokba váltópénzért. Vagy megpróbáljuk megjegyezni a tartozást a következő alkalomig, a cetli pedig, amire felírtuk az összeget, eltűnik. Ne legyenek kétségeid, a kártyaelfogadás valóban gyorsabb, mint a készpénz és technikailag is egyszerű.

Attól, hogy a vendégek nem mondják, még vágynak rá!

Ne vegyük alapvetésnek, hogy azért, mert valaki mindig készpénzzel fizet, nem vágyik egy terminálra, amihez egyszerűen és könnyedén hozzáérinti a bankkártyáját! Igenis van ügyféligény, csak nem mindig látható! Akár egy rögtönzött körkérdést is intézhetünk a vendégeinkhez, vagy végezhetünk egy részletesebb kutatást például internetes kérdőív segítségével arról, hogy mennyien élnének a bankkártyás fizetés lehetőségével, ha módjuk lenne rá. Csak aztán ne lepődjünk meg a végeredményen!

Kártyával is kapsz borravalót!

Közkeletű tévhit, hogy aki bevezeti a bankkártya leolvasó POS-terminált, az ezzel a lépéssel egyben elesik a borravalótól is. A digitális szektor szereplői pontosan nyomon követik a felhasználók igényeit, és számos megoldást kidolgoztak már: kártyás fizetés esetén például van mód előre beállított összegek közötti választásra, de akár a vendég által önállóan meghatározott összegű borravaló adására is. Tehát végső soron a kártyaelfogadással többet nyersz, mint amennyi a költsége!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek