Ha épp nincs időd vagy kedved négylábú kedvencedet elvinni a kutyakozmetikushoz, de semmiképp sem szeretnéd, ha ennek a szőre vagy testi-lelki ápoltsága látná kárát, most megmutatjuk azt a néhány egyszerű lépést, amellyel te magad is otthon, egyszerűen megadhatod kutyusod számára a kellő gondoskodást.

  1. Nagyon fontos az eszközök helyes kiválasztása. Figyelembe kell venni a kutyusunk szőrzetét és méretét. Nem mindig a nagyobb kefe vagy fésű a legjobb megoldás, mert bár lehet, hogy hamarabb végzünk, de nem biztos, hogy ugyanolyan minőségben is. Célszerű inkább kisméretű kefét és/vagy közepes fogazatú fésűt vásárolni.
  2. A fésülést mindig az állat hátán kezdjük, a szőr növésével azonos irányban haladva. Utána az oldalak következnek, majd a melltájék, a hónaljak. A hátsó fertályon óvatosan haladjunk, vigyázzunk arra, hogy a kefe ne sértse fel az adott területet. (Ha esetleg nem elegendő a keféléssel való rendbetétel, langyos vizes vattával is áttörölhetjük ezt a részt.) Végezetül pedig a lábakat kefélgessük át.
  3. A szemeket a különböző szaküzletekben kapható szemtisztító-folyadékkal, gézlappal, vatta segítségével vagy házilag elkészített kamillás öblítő folyadékkal moshatjuk le.
  4. A füleket a szintén készen kapható fültisztító folyadékkal, gézlappal, vagy vatta segítségével, esetleg gyógyszertárban kapható bórvízzel tudjuk kitisztítani. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl nedves a gézlap vagy a vatta, és arra is ügyeljünk, hogy ne nyúljuk be mélyen a kutya fülébe!
  5. Ilyenkor télen fokozottabban, de nyáron is figyelni kell arra, hogy ne száradjon ki a kutyánk talpa. Kenjük be a talppárnákat kézápoló krémmel!

Ha esetleg mégis úgy éreznéd, hogy a fent leírtak számodra túl nagy macerát jelentenek, vagy csak egyszerűen nem vagy elég biztos magadban, kutyusod rendszeres és szükséges ápoltsága érdekében keress fel megfelelő szakembert. Jó ha tudod azonban, hogy ma már egy kutyakozmetikusnak nem csupán az általános alapelvárásoknak kell megfelelnie (bánjon jól a négylábú vendégével, legyen türelmes, gondoskodó és lelkiismeretes, stb.), hanem az sem árt, ha a gazdi kényelmi szempontjait is figyelembe veszi. Haladva a korral például lehetővé teszi a kártyás fizetést – megkönnyítve ezzel egyébként a saját dolgát is. Hogy miért mondjuk ezt? Azt, hogy a kártyaelfogadás miért jelent könnyebbséget és spórol meg időt a gazdinak, nem kell magyaráznunk, arra viszont, hogy miért éri meg a kutyakozmetikusnak most szintén mondunk 5 indokot:

  1. A kártyaelfogadás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül.
  2. Kártyával az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb.
  3. A kártyaelfogadással népszerűbb lehet az adott vállalkozás másokénál!
  4. Kártyával is adható borravaló!
  5. A terminált, aki eddig bevezette, megszerette!

Ha esetleg kis- és középvállalkozásod van, de még nem vagy bankkártya-elfogadó, az elinduláshoz hasznos segítséget találsz erre az oldalra kattintva!

Forrás: Háziállat.hu

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek