Túlságosan rövid lett, vagy éppen a színe nem olyan, mint amilyet elképzeltél? Ne aggódj, nem csak te éreztél már így egy-egy alkalommal, miután kiléptél a fodrászüzletből. Nagyon szerencsésnek kell lenned ahhoz, hogy megtaláld azt, akihez tényleg beülsz és nyugodtan hátra dőlhetsz, hiszen tudod, hogy rábízhatod magad, vagyis a frizurádat.  De vajon mik egy jó fodrász ismérvei? Az alábbiakban összeszedtünk néhány fontos tulajdonságot, amelyekre jó, ha odafigyelsz, amikor szakembert választasz.

Aktív a közösségi médiában?

Ha egy fodrásznak nincs weboldala, esetleg valamelyik közösségi oldalon nincsenek fent a munkái, kezdhetsz gyanakodni, hogy rossz helyen jársz. Persze azzal is a hitelességét csorbítja valaki, ha állandóan dicséri vagy fényezi magát ezeken a felületeken. Egy igényes oldalon mindig láthatod az adott szakember munkáit, azt, hogy mik az erősségei, vagy épp a gyengeségei. Ráadásul a kommentekből könnyen leszűrheted azt is, hogy mennyire jól dolgozik, ismeri-e például a legújabb trendeket, illetve, hogy miként bánik a vendégeivel, ami valljuk be, szintén nagyon fontos szempont.

Bizalom és kommunikáció

Alapvető elvárás, hogy mindent meg tudjatok beszélni a fodrászoddal, tiszteletben tartsa a kéréseidet és ne akarjon rábeszélni egy olyan frizurára vagy éppen egy olyan frufrura, amit nem is akarsz igazán. Továbbá szintén nem mellékes szempont, hogy meg tudj bízni benne. Ha például le akar beszélni egy frizuráról, mert szerinte nem állna jól neked, akkor el kell hinned, hogy nem akar rosszat neked. Ha pedig helyette javasol egy köztes megoldást, biztosnak kell lenned benne, hogy érdemes megfogadnod a tanácsát, hiszen jó kezekben vagy.

Milyen a szalon hangulata, ahol dolgozik?

Azt, hogy jó helyen jársz-e, egyből érezni fogod, amikor belépsz az üzletbe. Ha csend van, mindenki inkább a szalonban található magazinokat bújja, vagy éppen az okostelefonja kijelzőjét bámulja, nem túlságosan jó előjel. Ha azonban vidáman csacsognak egymással az emberek, sőt még kávézgatnak is, és a fodrászok két hajfestés között megbeszélik a vendégeikkel az aktuális híreket, megnyugodhatsz, egy barátságos, meghitt, jó hangulatú helyen jársz, ahol láthatóan arra is kellő figyelmet fordítanak az ott dolgozók, hogy a kuncsaftok a szépülés mellett ki is kapcsolódjanak.

Számít a termékek és eszközök minősége

Nem mindegy az sem, hogy egy adott üzletben professzionális hajápolási termékekkel dolgoznak-e, vagy sem. Egy jó fodrász ugyanis mindig ügyel arra, hogy a te haj- és fejbőrtípusodhoz illő termékeket használja. Ezekre még akkor sem szabad sajnálni a pénzt, ha adott esetben jelentősen drágább a drogériákban kapható készítményeknél – hidd el minden egyes hajszálad hálás lesz a megfelelő törődésért!

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek