Azt gondolnánk, kozmetikushoz bármikor mehetünk, hiszen egy arckezelés vagy egy szimpla gyantázás semmi bajt nem okozhat, csakhogy ez nem így van! Létezik ugyanis néhány íratlan szabály, amit érdemes betartanunk egy-egy kozmetikai kezelés előtt vagy után, ha nem akarunk pórul járni, vagy éppen fájdalmas szenvedésnek kitenni magunkat. Összeszedtük a leggyakrabban előforduló problémákat!

1. Gyantázás után ne napozzunk!

És persze a szoláriumozás is tilos! Hogy miért? Ilyenkor könnyebben leéghet a gyantázott terület, és barna foltok jelenhetnek meg a bőrünkön. Éppen ezért legyünk óvatosak, és várjunk a napozással minimum két napot!

2. Herpeszünk van? Felejtsük el az arctisztítást!

Azt gondolnánk, a szánkon lévő herpesz nem okozhat problémát, de ez nem így van! A kozmetikus ugyanis az arctisztítás során – amikor apró sérülések keletkezhetnek például egy-egy pattanás kinyomásakor – az érintésével könnyen továbbfertőzheti herpeszvírussal az arcunkat. Akkor se menjünk arckezelésre, ha már látszólag elmúlt a fertőzés. Várjunk még néhány napot, biztos, ami biztos alapon!

3. Fontos esemény előtt ne festessük be a szemöldökünket!

Állásinterjúra készülünk? Netán randira vagy épp az esküvőnkre? Eszünkbe ne jusson valamelyik jeles esemény előtt befestetni a szemöldökünket! Hiába választunk helyes árnyalatot, ami azt jelenti, hogy a hajszínünknél világosabbat, a festés után néhány nappal még erősnek tűnhet a szemöldökünk. Hogy miért? Amikor a kozmetikus befesti a szemöldökünket nemcsak a szőrszálak, hanem természetesen a közöttük lévő bőr is beszíneződhet, így fordulhat elő, hogy erősebb lesz az összhatás. A szálak közötti festéknek pár nap kell, amíg teljesen lekopik, de természetesen ne aggódjunk, a szemöldökünk szőrszálain marad majd bőven!

4. Óvatosan az arckezelésekkel és a szőrtelenítéssel közvetlenül menstruáció előtt és alatt!

Ebben az időszakban ugyanis minden nő nehezebben tűri a fájdalmat, így kellemetlenebbnek érezhetjük a szőrtelenítést vagy éppen az arckezelést, mint az úgymond normális hétköznapokon. Ennek oka leginkább a hormonjaink ingadozásában keresendő. Ha jót akarunk magunknak, akkor legalább egy héttel a menzeszünk után foglaljunk időpontot a kozmetikusunkhoz egy szépítő, frissítő arckezelésre vagy éppen gyantázásra.

Képforrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek